Turki in Armenci

Kaj takega se mi do danes še ni zgodilo, a vse je enkrat prvič. Ob osmih zvečer so prišli gostje, posedel sem jih k mizi in jim postregel z večerjo, potem sem odprl še flašo in smo se ob vinu pogovarjali o turškem pomoru Armencev leta 1915. (Med gosti je bil tudi doktor zgodovinskih ved, ki je o tem veliko vedel). Utrujen od napornega dneva sem se med pogovorom s stola presedel na kavč, potem pa megla, nič več ne spomnim. Ko sem se malo pred polnočjo zbudil, so po hiši gorele še vse luči, pri mizi pa ni bilo nikogar več, za gosti so ostali samo še prazni krožniki in kozarci, tako da me res zanima, kako se je nadaljevala stvar med Turki in Armenci.

No, nič novega pod soncem, jabolko ne pade daleč od drevesa, tudi moj oče je včasih izza šanka privlekel domov vinske prijatelje, potem pa zadrnjohal na kavču in se je morala s pijanci ubadati mama.

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Turki in Armenci”

  1. Kenny Feenstra komentira:

    I will immediately grab your rss feed as I can’t find your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !