Prijateljice

»Pa ti si hujši kot B.C.!« (Znani igralec, ki je menda na glasu kot ženskar.) »On se je zdaj na stara leta umiril in ustalil pri eni sami ženski, ti si pa kot sultan v haremu, stalno jih imaš pet, šest okoli sebe, pa zmeraj še kakšno novo! Popolnoma sem bil deprimiran, zelena zavist me je glodala, v obupu sem se spraševal, v čem si ti toliko boljši, jaz pa toliko slabši, da se nate vse lepijo, name pa nobena. Prehudo je bilo, nisem več zdržal, moral sem se umakniti in si na samem zalizati rane – oprosti!«

Tako si je sinoči, ko sem ga po dolgem času srečal na ulici, olajšal dušo prijatelj, ki je bil še pred nekaj meseci stalni gost v moji hiši, potem ga pa nenadoma ni bilo več, kar čez noč je izginil, še po telefonu se mi ni več oglašal. Niti zdaj me ni bil vesel, kar čez cesto je hotel, ko me je zagledal; a sem pohitel, ga ujel za rokav in nisem ga spustil, dokler ni povedal, kar je povedal.

Ja, sem se kar malo zamislil. Že zaradi prijateljev bi se moral zresniti in ustaliti pri eni ženski, ker če bo šlo tako naprej, bom imel kmalu en bataljon prijateljic, pa nobenega prijatelja, ker me bodo zaradi zavisti in ljubosumja vsi zapustili.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !