Ernest in Edo

Ondan sem na nekem hrvaškem internetnem portalu prebral članek o tem, kako je Ernest Hemingway v nekem baru sklenil stavo s svojimi pivskimi prijatelji, da lahko napiše zgodbo, ki bo imela samo šest besed! Prijatelji mu niso verjeli, Ernest si je pa od barmana sposodil svinčnik in na papirnat prtiček pri priči napisal tole:

NA PRODAJU. CIPELICE ZA BEBU. NENOŠENE.

No, originalni zapis je najbrž angleški, in če naj verjamemo članku, naj bi bila to najkrajša zgodba na svetu! Takoj se mi je prebudil tekmovalni duh in sem šel pogledat v eno svojo knjigo , in našel tam eno zgodbico, ki ima – glej ga vrabca! – tudi samo šest besed:

LAHKO SEM BREZ TEBE, AMPAK TEŽKO.

Sicer pa razen tega, da sva avtorja dveh najkrajših zgodbic na svetu, nimava z Ernestom nič skupnega. Nisem ljubitelj lova, bikoborb, boksa, viskija in havanskih cigar, in sem v primerjavi z njim,ki je s pisanjem požel svetovno slavo in zaslužil na kupe denarja, tudi kot pisatelj popolnoma neuspešen. Se pa lahko tolažim s tem, da sem pri 63-ih še zmeraj živ, on je pa že pri 62-ih preveč od blizu pogledal v puškino cev.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !