Jutranji zmenek

Včeraj sem imel najzgodnejši zmenek v svojem življenju. Neka gospa, ki spremlja moje internetne objave, me je želela spoznati tudi osebno, malo sva se usklajevala, kje in kdaj bi se lahko srečala, in se nazadnje zmenila, da ob sedmih zjutraj v kolodvorskem bifeju. Gospa se takrat pripelje z vlakom iz nočne službe, jaz pa itak rad zgodaj vstajam, vsako jutro sem poln radovednosti, nestrpnosti in pričakovanja, kaj mi bo novega in zanimivega prinesel nov dan. V bifeju sem bil celo že ob šestih, takoj ko so odprli, prebral sem časopis in spil dva čaja, in se vmes celo pošalil z eno znanko, ki je pred službo v bližnji trgovini prišla v bife na kavo: „Hej, a imava midva danes tukaj randi? – Ne, nimava, eno drugo čakam!“

Vlak z Jesenic ni imel zamude, gospa, ki me je želela spoznati, je prišla točno ob času, in potem sva eno celo uro sedela in se pogovarjala. Ne vem kakšno mnenje si je ustvarila o meni – a jaz sem se spet čudil in strmel nad sabo, kako zgovoren, prijazen in priljuden človek sem postal na stara leta, čisto drugačen kot nekoč, ko sem se ukvarjal samo s svojimi posli in familijo, nisem imel nobenih prijateljev in me sploh niso zanimali drugi ljudje. – A se očitno tudi najtrši kamen malo obrusi in zgladi, če ga reka življenja dovolj dolgo (in dovolj grobo) kotali in premetava po strugi.

Gospa, (no, ne več gospa, zdaj že moja nova prijateljica, recimo da ji je ime Marcela – takoj sva se začela tikati in klicati po imenu), se je potem poslovila in šla domov počivat, utrujena po napornem nočnem šihtu. (Pa upam, da ne tudi od moje družbe). Jaz pa, ki nisem prišel s šihta in tudi ne šel na šiht, sem se zunaj na svežem zraku spočito pretegnil in zadovoljno pomislil, da imam do večera še nekaj drugih prijetnih zmenkov in druženj, vmes pa najbrž tudi kakšen manj prijeten opravek, a nič takega, za kar bi se moral že vnaprej bati, da me bo zelo utrudilo in ozlovoljilo.

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Jutranji zmenek”

  1. lordwales komentira:

    Edo, najlepša jutra so dobro prespana.
    Jebat ga, jutri imam spet šiht!
    Proletarci vseh dežel, najbali smo!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !