Pulover

V albumu starih ljubezni hranim črnobelo fotografijo moje prve punce, s katero sem hodil pri devetnajstih, ko sem nekaj mesecev živel v Ilirski Bistrici. Ko sem se selil nazaj na Gorenjsko, mi je za spomin dala svojo fotko od vratu navzdol – ja, brez glave, na njej so videti samo v naročju počivajoče roke, pa noge, ki gledajo izpod mini krila – lepe, močne dekliške noge, med katerimi sem tistega davnega decembra 1971 izgubil nedolžnost in so me še vse pomladi vsako noč objemale in se me oklepale pod toplo odejo v moji mrzli podnajemniški izbi, v katere polkna se je zaletavala burja.

Na to fotko sem se spet spomnil včeraj, ko mi je prijateljica (ja, samo še prijateljica, ki pa mi je bila včasih več kot to) – z e-pošto poslala sliko svojega novega spomladanskega puloverja. Zraven je pripisala: „Sama sem ga spletla in ga danes prvič oblekla, da vidiš, kako mi paše. Slikal me je M…“ (njen zdajšnji intimni prijatelj), „ – in je bil potem ljubosumen, ko sem mu rekla, da bom sliko poslala tudi tebi. Moje glave pa ni na sliki, itak te ne zanima, pulover je nov, glava je pa taka kot zmeraj.“

Seveda sem takoj, ko sem videl sliko, razumel za kaj se gre, in da novi pulover ni vse, kar bi mi prijateljica rada pokazala. Očitno je v krizi, ker jo tale njen M. premalo občuduje in hvali, sem pomislil, in bi zdaj to rada spet še od mene.

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Pulover”

  1. Skeletor komentira:

    Zakaj pa nisi še slike objavil? Brez slike je ta zapis BZ.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !