Ne rabim ženske da mi dela

Ne rabim ženske, da mi kuha. Svojih pet ali sedem ali deset najljubših jedi znam skuhat tudi sam, ali pa jih naročim v gostilni ali restavraciji.

Ne rabim ženske, da mi pomiva posodo in pere cunje. Za to imam pomivalni in pralni stroj.

Ne rabim ženske, da mi dela red v hiši. Niti najhujša umazanija in nered mi ne gresta tako na živce kot ženska, ki mi hoče delat red v hiši.

Ne rabim ženske, da mi zaliva rože in skrbi za vrt. Na vrtu mi itak rastejo samo divje rože, ki jih zaliva dež, sploh pa je vsa flora in favna na mojem vrtu v boju za obstanek načrtno prepuščena lastni zmogljivosti in iznajdljivosti.

Žensko rabim samo za eno stvar in opravilo, in če je pri tem spretna in pripravna, ali se je vsaj pripravljena kaj naučiti, lahko potem zaradi mene tudi kuha, peče, pere, lika, štrika, kida gnoj in obdeluje vrt… Seveda vse popolnoma neobvezno in prostovoljno, res samo zaradi njenega lastnega zadovoljstva in veselja, nič zaradi moje koristi in udobja. Ker za mojo korist, udobje in veselje je naredila dovolj že to, za kar je ustvarjena kot ženska in kar kot ženska najbolje ve in zna. In je to veliko bolje kot če bi se svojeročno trudil sam in bi si samo zamišljal in predstavljal, kako mi neka ženska nekaj dela, v resnici pa ne bi bilo nič…

  • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Ne rabim ženske da mi dela”

  1. Flor komentira:

    “Žensko rabim samo za eno stvar in opravilo” – se mi zdi zelo zalostno …..

  2. Edo Torkar komentira:

    Flor, a si mogoče imela kdaj kaj proti, ko sem si v tvoji kuhinji zavezal predpasnik in cvrl bučke za najino kosilo?!

  3. flor komentira:

    priznam: to pa ne …..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !