Vroče hlačke

Moja bivša me je imela zmeraj na sumu, da jo varam ali pa se vsaj spogledujem z drugimi ženskami – celo z njenimi prijateljicami. A še pomislil nisem nikoli na kaj takega, njene prijateljice so mi bile kot sestre, sploh pa, zakaj bi šel s slabšo, ko pa sem imel doma boljšo?! – Saj kadar ni bila zoprna in tečna, je bila krasna ženska, tudi za pogledat lepa, („hudičevo dobra baba!“ so mi jo enkrat pohvalili možakarji za šankom). Ni mi verjela, ampak res nisem imel razloga in tudi ne želje, da bi se slinil pri drugih! (Verjela pa mi ni najbrž tudi zato, ker je v občutljivih letih njenega odraščanja njen oče varal njeno mamo, mama pa je vračala očetu z enako mero, kar ji je vcepilo misel, da je v zakonu itak tako, da se vsi vsevprek varajo, in če žena slučajno ne vara moža, pa prav gotovo on njo!)

Dvajset let sem prenašal njeno zoprnijo in ljubosumje, pa bi še dvajset let, saj imam trdo kožo in veliko prenesem, a je bila ona tista, ki ni zdržala in je odšla. – Na tej točki je pa jeklenemu možu popustil oklep, skoraj se je zrušil vase, že je iskal drevo, na katerega bi se obesil in skalo v Trenti, s katere bi skočil v globino Soških korit… No, pa sem si še pravi čas premislil, potem sicer še dolgi dve leti po malem kriziral, si brisal solze in lizal rane, ko pa sem bil enkrat ozdravljen, sem bil dokončno in za zmeraj! Najprej strup in potem protistrup – kar te ne ubije, te okrepi!

Pred dnevi me je bivša žena poklicala po telefonu, če bi se spotoma oglasil pri njej na drugem koncu mesta, kjer zdaj živi , da bi tam mimogrede nekaj vzel in nekam nesel. Ko sem potrkal na vratih, je reklo: „Naprej!“ in prvo, kar sem ugledal v polmraku njenega stanovanja (zaradi vročine je imela namreč spuščene rolete), je bil par lepih ženskih nog v seksi kratkih hlačkah. „Vau, vroče hlačke!“ sem vzkliknil, šele potem sem pogledal navzgor in videl, da to ni moja bivša, ampak njena prijateljica – Bivša, ki je bila v kuhinji in je slišala, kaj sem rekel, se je pa takoj oglasila: „ Aha, pa zmeraj si mi govoril, kako ne osvajaš mojih prijateljic, ker so ti kot sestre!“

Potem, ko so se mi oči že malo navadile mraka, sem pa videl, da je tudi moja bivša oblečena v poletne hlačke, pa še v tesno oprijeto bluzo z globokim izrezom. A sem držal jezik za zobmi, raje sem bil previdno tiho, kot da bi rekel kaj preveč – dovolj da sem ji pohvalil hlačke! (In še bolje, da jih niti nisem njej, ampak njeni prijateljici…). Vem, da ji je že malo žal, ker je šla od mene, a naj kar ostane tako kot je, te juhe jaz res ne bi več pogreval!

  • Share/Bookmark

2 odgovorov to “Vroče hlačke”

  1. lordwales komentira:

    Edo, tvoje zgodbe so od hudiča, zakaj jih ne ponudiš kakšnemu lahkotnejšemu tabloidu?

  2. Edo Torkar komentira:

    Od dveh komentarjev na to zgodbico sem enega zavrnil, ker se je nanašal name kot na privatno osebo in ne na mojo zgodbico. (Očitno ga je napisal nekdo, ki ima nepooblaščen vpogled v mojo zdravstveno kartoteko.)
    Tako bom ravnal tudi v bodoče!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !