Ferdo

„O, Ferdo, kaj je s tabo, a si v redu?“

Ime mi je Edo in ne Ferdo, to bi moj sin že lahko vedel, in kadar me tako pokliče, lahko to pomeni samo eno: „Ej foter, a ga spet serješ?“

Če kdaj kje nanese beseda o mojem sinu, rečem da je lep po mami, pameten pa po očetu – potem pa brž pristavim, da bi bilo lahko tudi obratno, da se ne bi slišalo kot da je mama neumna, oče pa grd!

Moj sin je pametnejši od mene, (lepši itak, saj je mlajši), tako pa tudi mora bit, saj za otroke ni dobro, če imajo preveč pametne starše; bolje malo butaste in omejene, ker potem lažje odrastejo, se osamosvojijo in stopijo iz njihove sence!

Res sem pravi Ferdo, že spet sem ušpičil eno traparijo, a sin me razume, da sem si moral dat duška, zato je njegov „O Ferdo, a si v redu?“ zvenel prijazno in dobrovoljno, sploh ne kot karanje ali očitek.

Še dobro! – Ker bi mu drugače vrnil milo za drago in bi si tudi jaz zanj izmislil kakšno smešno ime, Smrkec na primer, saj že ves teden kašlja in smrka, ker se je v nedeljo kopal v Savi, ki ni imela niti 15 stopinj! En dan prej sem bil tudi jaz pri Savi, pa sem bil toliko pameten, da sem šel samo do kolen v mrzlo vodo in potem takoj nazaj ven, tako da nič ne kašljam in ne smrkam in sem zdrav kot dren!

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !