Tri ovire

Tri ovire so me včeraj čakale na poti do mojega priljubljenega počivališča in dremališča pri Savi: z električnim pastirjem ograjen pašnik, bik na pašniku, sveže zorana njiva med pašnikom in Savo.

Meter dvajset visoko zgornjo žico električnega pastirja bi v mlajših letih brez težav preskočil, zdaj pa nisem tvegal, da se spotaknem in padem na nos, in sem se raje potrebuške splazil pod 40 cm visoko spodnjo žico.

Z bikom se poznava še s prejšnjih pašnih let, ko je bil še bikec, a sem zdaj okoli njega vseeno naredil manjši ovinek, pa tudi v njegovem kravjem haremu se nisem preveč motovilil – za vsak primer in iz spoštovanja. Poznal sem človeka, ki ga je bik nabodel na roge in do smrti poteptal, ker je vanj objestno in nespoštljivo drezal s palico.

Na koncu pašnika sem se še enkrat splazil pod električnim pastirjem in na poti do Save prečkal še razmočeno in blatno njivo. V Savi sem opral umazane čevlje in jih dal sušit na sonce, enako sem naredil še s srajco in hlačami in se potem v samih spodnjicah še sam ulegel na prod. Z glavo v senci in s telesom na soncu sem lahko v miru užil urico srečne samote na savskem produ, vedoč, da me tukaj niti slučajno ne bo nihče motil. Z električnim pastirjem ograjen pašnik, bik na pašniku in blatna njiva med pašnikom in reko bi bile prevelike ovire za vsakogar. – Že samo ena stvar od tega, kaj šele vse
troje skupaj!

 • Share/Bookmark

4 odgovorov to “Tri ovire”

 1. Dajana komentira:

  <3

 2. Maj komentira:

  Tudi sam imam par takih kotičkov kjer imam popoln mir-še mobilnega signala ni.

  Nisem pa dovolj pameten kako bi vsaj za kak poletni večer tja spravil še kakšno prijetno žensko družbo?

 3. Micheal W. Kelly komentira:

  SPODNJA LIPNICA, 2. – Orjaški plemenski bik simentalske pasme z rodovniškim imenom Placo in težak okoli 700 kilogramov je včeraj okoli 16.30 napadel in poteptal ter z rogovi zabodel 65-letnega domačina Janeza Pangerca iz Spodnje Lipnice.

 4. Edo Torkar komentira:

  Janez Pangerc iz Spodnje Lipnice, seveda on!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !