Grdi ljudje

En teden sem bil v tujini in to nedeljo sem se z vlakom vračal domov. Na Dunaju sem moral prestopiti in sem na postaji Wien-Mielding poldrugo uro čakal na drug vlak. Na klopci v kolodvorski hali sem pojedel sendvič in se potem posvetil opazovanju čakajočih in mimo mene hitečih potnikov. Sami grdi ljudje! Tisoč obrazov, tisoč v tisoč različnih oblek odetih teles, a med njimi nikogar, ki bi ga želel pobliže spoznati, spiti z njim kavo ali poklepetati ob pivu. Nobene lepe ženske, nobenega privlačnega in zanimivega moškega! Preden je pripeljal vlak, sem šel še na stranišče in medtem ko sem si umival roke, pogledal še sebe v ogledalu nad umivalnikom in si rekel: „Drek, zdaj pa še ta!“

Na vlaku sem takoj zaspal, šele v Wiener Neustadtu me je zbudil sprevodnik, ki je hotel od mene vozno karto. „Ti si navadno govedo!“ bi mu rekel, če bi znal nemško, „Taki kot si ti, dobijo službo samo še pri avstrijskih železnicah in nikjer drugje, kaj se pa to pravi vleči za rokav nič hudega slutečega spečega človeka!“ – Ampak ne znam nemško, zato sem samo grdo pogledal in nekaj nerazločnega zamomljal , ko pa je tip šel naprej, sem pa spet dal noge na sedež in naprej spal.

Zbudil sem se spet pri Leobnu, ker me je prijelo scat, ampak sem raje potrpel še dve uri do naslednjega prestopanja v Beljaku, kot pa da bi šel v WC na koncu vagona, ker bi se tam spet moral soočiti sam s sabo v ogledalu, ko bi si umival roke. – To pa raje ne bi, saj sem ta dan res že videl preveč grdih ljudi!

— — —

Spletna prodaja antikvarnih knjig:
www.bukvarna.net
www.leposlovje.com

 • Share/Bookmark

4 odgovorov to “Grdi ljudje”

 1. Dajana komentira:

  Meidlling se piše z ei :)

  Ja, na Dunaju so grdi ljudje. Mesto zombijev. :cry:

 2. Stric Marč komentira:

  Lepi se ne vozijo z vlakom.

 3. roman in urška gašperin komentira:

  Pozdravljen “grdi” lepi človek Edo Torkar Hvala Hvala Hvala ,ker si mi na ta “pregrdi deževni dan” spravil v Smeh in Dobro voljo .
  Ceu ljubi dan se “že grdo počutim ” in se znašam celo nad Urško.
  Ti pa si mi podržal ogledalo in naju oba dva sprostil in meni dušo malo umil ha ha ha ha

  spoštovanje in topel ,lep lep lep pozdrav našemu LEPEMU EDU

  Z VELIKO NESTRPNOSTJO ČAKAVA NA IZID TVOJE KNJIGE
  KDAJ BO NASTOPIL TA PRELEPI DAN ,KO BO PRIŠLA TVOJA KNJIGA NA PLAN….

  ROMAN IN URŠKA

 4. Edo Torkar komentira:

  Ravno danes sem plačal 300€ za popravilo avta, tako da se bo izid knjige Srečne frizerke spet zakasnil, razen če me odkrije kakšna založba in me razbremeni stroškov tiska – ampak se ne zanašam na to.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !