Hlače

Z lepo mlado damo sem bil na poslovnem sestanku. Maloprej sem še pomagal prijatelju na gradbišču njegove hiše, komaj sem se še utegnil stuširati in navleči nase druge hlače in srajco in že sem tekel, saj je šlo za pomemben sestanek in dama je bila res lepa.

Sediva na gostilniškem vrtu in sestankujeva,  mlada dama in jaz, ona pri kavi, jaz pri flaši piva (maloprej sem še mešal malto in me je res močno zažejalo!), in medtem ko mi ona pripoveduje in razlaga o svojih poslovnih načrtih, se jaz zagledam  - v svoje hlače!

Že prejšnji dan, ko sva se po telefonu dogovarjala za ta sestanek, sem ji rekel, da bova midva težko poslovno sodelovala, ker da sem že nekaj časa v rahlo razpuščenem agregatnem stanju, napol na zemlji napol v luftu, in naj dobro razmisli v kaj se spušča, razen če ne skriva v rokavu res učinkovitega recepta, da me umiri in prizemlji!

Mlada dama se ni ustrašila, kljub temu je prišla na sestanek, in po tem kako dobre volje in nasmejana je bila, sem sklepal, da je res našla učinkovit recept za moje težave!

Tudi ona se je za kratek hip zagledala v moje hlače, pa ni niti trznila in  niti senčica ni zatemnila njenega sijočega nasmeha.  - Čeprav so bile hlače res grozne! V naglici sem namreč oblekel kar prve, ki so mi prišle pod roko,  potem sem  razmetal omaro, da bi našel druge , a izkazalo se je, da so te nemogoče hlače, ki jih imam na sebi, tudi moje zadnje in edine hlače, ki jih še premorem – če izvzamem tiste, v katerih sem dopoldne mešal malto!

Če začnemo kar pri pasu! Dve zanki za pas sta bili na spodnjem koncu odtrgani in sta štrleli vstran –  tretjo zanko sem pa s pasom sploh zgrešil, tako da so mi na eni strani gledale gate iz hlač – in bogvedi če ne tudi iz razporka, saj  je tudi tam manjkal en gumb, in to spodnji , najbolj pomemben! Na stegnih rjavi madeži polite kave, na kolenu luknja, robovi hlačnic scufani in blatni.  (En dan prej sem namreč na sprehodu ob Savi zašel v močvirje!) – Ja, res bi bilo bolje, če bi ostal kar v delavskih hlačah, v katerih sem pri prijatelju mešal malto!

Lepa mlada dama mi je obljubila, da bo naslednji dan spet prišla in če bo držala besedo, je uspešno opravila tudi drugo preizkušnjo in je iz pravega testa, da res postane moja nova sodelavka! Temeljito bom obnovil svojo garderobo in na najino prvo delovno kosilo jo bom peljal oblečen kot se šika. – S hlačami na rob!

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Hlače”

 1. nevenka komentira:

  he, he…ne mi zameriti, ampak moški pa res rabijo mamo.
  Nič čudnega, da je zato večini ljubši občutek varnosti, kot pa ljubezen.

  Ampak, a se nisi res malce preveč zapustil?
  Saj meni je tole branje zelo razvedrilno, ampak, ne bi hotela biti v tvoji koži ob lepi dami, mislim, da bi se rahlo pogrezala….Ste pa tudi zviti, znate brenkati na točno določene strune, tudi na tak način.

  Saj konec koncev is vse zasukal v nekakšen test za trpežne ženske :-)

  A vse, kar človek rabi je ena orng motivacija in kanček korajže.

  Je pa tudi res, da ene hlače pa res še niso cel človek.

 2. Edo komentira:

  Motivacija, ja! Že naslednji dan sem vrgel stare hlače v smeti in kupil trojne nove. Hlače vsaj nekaj časa ne bodo moja šibka točka. A se bo že našlo spet kaj, kjer ne bom zelo močan.

 3. nevenka komentira:

  Kdor išče, ta najde.
  Pa malo zamiži, pa bo.

  Resničnih junakov itak ni. Vsi ljudje imamo šibke točke.
  Tudi najbolj domišljavi. Tudi lepa, mlada dama :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !