Nova sodelavka

Pomesti tla. Umiti šipe. Oprati zavese. Omesti pajčevine z zidov. Obrisati prah s polic. Pospraviti navlako iz predalov. Ošiliti svinčnike. Naročiti nove napise in reklamne table. Kupiti nov računalnik. Se priklopiti na telefon in na hitri internet. Zamenjati pipo, iz katere že dolga leta samo kaplja in nič ne teče. Nič več lulati v lijak. Montirati grelnik za vodo. Zamenjati stare razmajane stole z novimi in udobnejšimi. Nabaviti osvežilec zraka in kupovati samo še odišavljeni toaletni papir. Urediti knjigovodstvo in računovodstvo. Objaviti nov urnik. Napraviti poslovni načrt. Izterjati stare dolgove. Izboljšati bilanco. Se lepše oblačiti. Nogavice menjati vsak dan, srajce vsaj vsak tretji dan. Shujšati za 3 do 5 kil. Se obriti vsaj dvakrat in se stuširati vsaj trikrat na teden. Pristriči obrvi (da ne bom gledal kot zver izza grmovja!). Zobe očistiti po vsaki jedi in ne samo zvečer kot doslej. (Zadah iz ust!). Se izogibati kletvic in nespodobnih besed. Prebrati knjigo o lepem vedenju (in se tudi ravnati po njej!). Se naučiti plesati polko in valček. (Če se moja nova sodelavka poroči in me povabi na ohcet, si bom vzel pravico do vsaj enega plesa z nevesto!)

Dobrodošla, Sonja, na moji ladji! Če si preživela tole dobrodošlico, boš tudi vse drugo, nič hujšega te ne more več doleteti. Kapitanu se je že malo dremalo in sanjalo, krmilo mu je že uhajalo iz rok – zdaj bo pa spet buden in čil drvel skozi poslovne viharje!

 (Krpanje jader v bonacah in zlivanje vode čez krov je pa delo posadke – ne bo ti zmanjkalo dela!)

 • Share/Bookmark

En odgovor to “Nova sodelavka”

 1. nevenka komentira:

  Marička! Cela revolucija! Ampak, če se človek zaradi nje prebudi in malce spravi v red, ni hudega. Če človek zadrema, gre še veselje mimo, vse je le kot film, neko tuje življenje.
  Novi začetki so ponavadi težki, a predstavljajo izziv. In ko sprejmeš izziv, se polniš z energijo, za katero sploh ne veš od kod prihaja.
  Se mi zdi, da je narava tako lepo urejena, človek pa svoje življenje velikokrat spremeni v kaos, če se mu sesuje osnovno ravnotežje na osnovi: vseeno mi je.

  Sem že zadnjič nekje zapisala misel, da vsebina ni amorfna.
  Ko oblikuješ obliko, pomagaš vsebini.
  Meni razne vraže in drugi hokus pokusi niso blizu, a zelo čutim energijo prostora. Če ta ni dobra, tam ne morem početi ničesar, samo živciram se. Cenim napotila feng shui.
  Skoraj bi napisala: trikrat hura za Sonjo, če je prinesla nov veter. Vsaj sapico :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !