Šaljivec

Pripovedovalci šal. Vicmaherji jim pravimo pri nas na Gorenjskem. V veselih družbah sem slišal že tisoče šal, zapomnil pa sem si samo dve: eno o Bohinjcih in medvedih – no, druge se pa zdajle niti ne spomnim.

 Ko poslušam notoričnega šaljivca, takega, ki sploh ne zna nehati, se zmeraj spomnim na prijatelja Milana, ki je imel v študentskih letih enega takega vicmaherja za cimra. Kadarkoli je ta cimer začel s svojimi vici, je Milan vedel, da je to znak naraščajoče depresije. Da je imel prav, se je pokazalo takrat, ko je šaljivec skočil z balkona njune študentske sobe v osmem nadstropju šišenskega bloka. Klovni so ponavadi žalostni in nesrečni ljudje.

 Ne pripovedujem vicev, še tista dva, ki ju vem, nikoli ne povem – vseeno pa z zaskrbljenostjo opažam, da me pri vsakdanjem druženju z ljudmi, predvsem pa pri pisanju bloga,  včasih že preveč zanaša v burkaštvo in štosiranje. Sicer to pri meni ne pomeni depresije  (vsaj upam!), gre bolj za nekakšno narcisodidno postavljaštvo, češ, a ne kako sem to smešno povedal, smejte se mi –  znam pa še bolj smešno in se mi boste še bolj smejali!

 Ampak kakšen dolgčas, kakšna žalost biti smešen in zabaven za vsako ceno!  Enkrat se mi bo zgodilo, da se bom kar skrušil in se zjokal vsem na očeh! Na ulici, v gostilni – ali pa kar v tem blogu.

 No, ponavadi sem pa bolj blag sam sabo,  rečem si, da  mi humorna distanca do ljudi in stvari pomaga prenašati življenjska bremena in je tako rekoč del mojega osebnega stila. Da se ne trudim s smešnicami samo zato, da bi druge zabaval, ampak tudi,  da bi sam s sabo laže shajal in se ne bi kar zrušil in zjokal.

  • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Šaljivec”

  1. dare komentira:

    Jebenti, a veš da bom pazil v bodoče, da ne bi prepogosto povedal kakšnega vica. Me stisne depra, potem bom pa imel vic :(

  2. dare komentira:

    O porkaduš, če mi kaj gre na živce, mi pa ta moderacija. Mislmej!

  3. E.T. komentira:

    Moderacijo sem uvedel zato, ker so se mi v preteklosti oglašali ljudje, ki me osebno poznajo in to o stvareh, ki niso imele nobene zveze s tem, kar sem napisal

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !