Šola ljubezni

»Lepa ženska si, lepo govoriš in lepo se smejiš.
To vem že dolgo, ker te pa že dolgo nisem videl, (razen zadnjič enkrat bežno
na bolšjaku),sem medtem že kar malo pozabil. Potem sem pa prejle namesto da bi šel pisat blog, napravil nekaj boljšega in sem te šel pofirbcat na net.
Pogledal sem posnetek oddaje, v katerem predstavljaš en svoj projekt in plus tega kar sem že na začetku napisal, ugotovil, da se ukvarjaš tudi z lepim delom in to z velikim veseljem in občutkom. (Tudi to sem že prej vedel, a tudi malo pozabil.)
Vse to povem iskreno in ne le iz vljudnosti,ker se trudiš z branjem moje
pisarije.
Priznam pa,da mi je tvoj glas pohvale osvežil spomin -  in tudi pospešil
srčni utrip.
Lepo se imej še naprej – «

 Takole sem sinoči odpisal znanki iz domačega kraja,  ki mi je dva dni prej poslala sporočilo, da rada bere moj blog.  Res sem se razveselil glasu od nje,  ker  je res luštna in mi je že od nekdaj všeč. Tega ji seveda doslej še  nisem povedal,  saj ni bilo priložnosti,  sva le bežna znanca, se sicer ustaviva in si kaj poveva, ko se srečava – kaj počneva, kaj bereva, kje bi se dalo stakniti kakšno knjigo…  -  pa tudi spodobilo se ne bi, saj je od mene -  takole od oka  - 20 let mlajša in so se meni že redčili lasje, ko ji je miška odnesla šele prvi mlečni zobek.

 Ampak zadnje čase niti ne utegnem  razmišljati o tem, kaj se spodobi in kaj ne, raje se prepuščam  soncu in vetru, plimi in oseki, prvinskim nagonom in trenutnim navdihom.

 In popravljam napake, ki sem jih prej delal pri drugih ženskah. Zlasti pri eni.

 Ker ta ženska zdaj vsakomur, ki jo hoče poslušat, moji in svoji žlahti, pa svojim prijateljicam, pa najinim skupnim prijateljem, na njihova vprašanja, kako le da je šla proč od mene, ko sem pa tak fejst fant, tak  možak korenjak,  nealkoholik, nekadilec…  in oh in sploh, priden, iznajdljiv, pameten, talentiran, prijazen, šarmanten, duhovit…, odgovarja, da zato, ker je nikoli nisem objel, ker je nisem nikoli nežno prijel za roko, ker ji nisem nikoli povedal in ji tudi na noben drug način pokazal, da jo imam rad,  da ji nisem nikoli rekel moja lepa, lepa, zlata, sladka, čudovita, edina, enkratna  ljubica, moj dišeči cvet, moj angel nebeški, luč mojega življenja… In se zato pri meni ni nikoli počutila  kot ljubljena in zaželena ženska, nikoli kot moja žena, ampak kot kos pohištva, kot stara oguljena kuhinjska kredenca ali koš za umazano perilo, v najboljšem primeru kot posteljna priležnica…

 Lahko bi se branil, da ni res, kar govori naokoli o meni, ali da vsaj močno pretirava, zato da bi opravičila sebe in to kar mi je storila, lahko bi rekel, da mi je itak šest dni na teden težila in kuhala mulo in da mi še v nedeljo ni dala šanse, da bi bil nežen in ljubeč z njo… Ampak ne bom! Popolnoma prav ima, da me je dala na čevelj, res sem bil bukov z njo, se mi že na nosu  vidi od kje sem , en zagaman bukov dec iz Baške grape, kravo bi moral imeti za ženo, da bi shajala z mano.

 Moja bralka z Jesenic se še ni odzvala na to, kar sem ji napisal, lahko da se boji, da jo hočem osvajat ali kaj takega,  in me hoče, konja starega, dat na vajeti, preden zbezljam in naredim še kakšno večjo neumnost. Ampak se nima česa bat, saj samo treniram in se učim za prihodnje življenje, da bom takrat znal z ženskami, kot nisem znal doslej. Ves poklapan klečim v kotu in stokrat za kazen ponavljam: »…lepa si, rad te imam – lepa si, rad te imam – lepa si, rad te imam – lepa si, rad te imam – lepa si, rad te imam – lepa si, rad te imam – lepa si, rad te imam lepa si, rad te imam –  lepa si, rad te imam – lepa si, rad te imam – lepa si, rad te imam – lepa si, rad te imam – lepa si… lepa si… najlepša…

 Še sfecljalo se mi bo, ampak kazen mora biti in vsaka šola nekaj stane.

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Šola ljubezni”

 1. niko komentira:

  ET, ne sekiraj se: jaz sem vse to počel (pil manj, kadil najprej več – na zadnja leta skupnega življenja pa sploh ne – SOBIVAL PA VEDNO in vedno vedel, da so roke za nežnosti) … očitki so drugi, nje pa ni več ob meni.

  Ko ženska misli nekaj storiti, bo izgovor in razlago vedno našla.

  LP!

 2. E.T. komentira:

  A sem mar videti objokan? Saj nisem imel drugega namena kot napisati zabavno zgodbico z zlatim zrncem resnice

 3. Berta Nicklos komentira:

  Definitely, what a fantastic website and enlightening posts, I surely will bookmark your site.All the Best!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !