Dve logiki, en fičko

To nedeljo sem bil v Predosljah. Nobenega posebnega opravka nisem imel tam, šel sem kar tako, da mi mine čas. Vas kot vas,  nič posebnega in znamenitega, povsem se je že sprijela s sosednimi vasmi, samo čez cesto greš, pa si v Orehovljah, samo čez most, pa si v Britofu. Potem si pa že skoraj na  Kokrici, ki pa ni več vas, ampak že predmestje Kranja.

Pri cerkvi me je ustavila  starejša gospa, ki se ji je pravkar pokvaril avto.  No, tudi avto je bil starejši in sploh nekaj posebnega –  namreč dobri stari fičko!  Zelo malo jih je še na naših cestah, kar milo se mi stori, če kakšnega vidim.

Priletna voznica mi je hotela pomagati pri porivanju avta s ceste, pa sem ji rekel, naj se raje usede noter in vrti volan,  in sem fičkota z njo vred porinil na bližnje parkirišče.

»35 let ga že imam, pa me doslej še nikoli ni pustil na cedilu,«  je bila gospa kar malo zaprepadena nad tem, kar se ji je zgodilo.

»Slej ko prej se je to moralo zgoditi, samo vprašanje časa je bilo«, sem rekel.

»Ah ne, ni mogoče – jaz pa mislim da je z avtom vse v redu in da mi je samo bencina zmanjkalo! Bom po mobiju poklicala hčerko, da mi bo s svojim avtom pripeljala  kantico bencina s črpalke!«

»Prav imate,« sem hitro obrnil ploščo,  »res ni nobene logike v tem, da vam avto dolgih 35 let  gre naprej, potem pa na lepem crkne! Če je toliko časa delal, bi bilo bolj logično da dela še naprej«

Namreč videl sem, kako zelo je ženska navezana na svojega fičkota in me je postalo sram moje prejšnje pripombe. Zraven sem pa pomislil, da ima gospa za svojo logiko prav tako dobre argumente kot jih imam jaz za svojo: če je logično, da  se star avto enkrat pokvari in ne gre več naprej, je prav tako logično, da se ne pokvari. Lahko da se bo pokvaril čez eno leto ali čez en mesec, lahko že jutri – danes pa je obstal na cesti pač zato, ker mu je zmanjkalo bencina!

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Dve logiki, en fičko”

  1. domovoj komentira:

    Fičko je zakon, tudi jaz imam svojega. Ampak novega. :???:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !