Novo življenje

Ko jih imaš čez 50 in si že blizu 60,  si pa res že star!  Hvalabogu!  Končno da so že enkrat  mimo mučna srednja leta, ko si še napenjal mišice, tiščal trebuh noter, se česal čez plešo  in  sopihajoč  drobencljal,  da ne bi zaostal za časom in modo!  Če si se že kdaj prizadeval za poklicno  kariero,  posvetno slavo in meščanski ugled,  te  to zdaj  zanima  samo še toliko kolikor imaš črnega za nohtom!  Otroke smo spravili h kruhu, zdaj pa naj se kar znajdejo kakor vedo in znajo,  ženske ki so doslej zdržale z nami, bodo tudi poslej, tiste pa, ki so nad nami obupale, so to že zdavnaj – v vsakem primeru bomo imeli iz leta v leto bolj mir pred njimi!  Nihče ne pričakuje nič več od tebe, ko si star, nihče ne računa več nate – super je to! Pred  teboj  se odpirajo neslutene možnosti,  nova obzorja, novi prostori svobode!  Spet boš imel čas zase in za vse, kar se ti zdi v življenju pomembno , tvoja  skrita nagnjenja in dolgo zatajevane želje bodo spet dobila krila!  Vse  premoženje lahko čez  noč zakockaš na ruleti, potem pa oropaš  banko in mirno živiš naprej! Niti senca suma ne bo padla nate ,  tvoja zrela leta  in navzven solidno življenje, ki si ga doslej živel,  bodo tvoj neizpodbitni alibi!

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Novo življenje”

  1. nevenka komentira:

    Ja, pa ja. Sedaj se šele začne. Vsaj za tiste, ki morajo konkurirati mlajšim generacijam polnim elana in si prislužiti penzijo. Ohranjanje duha v zdravem telesu je kar velika presija, ker ne smeš omagati.
    Včasih bi mi dobro delo, če bi lahko odložila in zadihala.
    Kar se pa moških tiče, so pa tisti, ki so mi grenili življenje res ostali kar pri svojih ženah in dajo drug drugemu mir. Predvsem nočejo ničesar videti ne vedeti, samo zvoziti. Skromnost je lepa čednost. Ko je človek sam sebi dovolj in sčasoma celo preveč. Morda se temu reče razvoj potreb?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !