až.si

Firma, pri kateri so registrirane moje spletne domene,  mi je pred dnevi poslala ponudbo za rezervacijo dvočrkovnih  .si domen  in .si domen s šumniki. Ubil sem dve muhi na mah in  rezerviral domeno až.si. Čeprav sem takoj plačal 18€ za rezervacijo, pa zaenkrat še nisem srečni lastnik te domene. Sem sicer zelo pohitel, a lahko da je bil kdo še hitrejši (ali bolj pri koritu),  in bo domena njegova, meni pa bodo vrnili denar. (Vsaj tako obljubljajo.)

A tudi če mi jo uspe dobiti, bom v zadregi, kaj z njo početi. Morda bi jo lahko preprodal naprej  kakšni veleblagovnici, da bi jo uporabili za reklamno akcijo v stilu » pri nas dobite vse od A do Ž« , ali založbi,  ki  ima namen izdati  priročni leksikon z naslovom »Vse  od  A do Ž«, ali   “Kuhanje  od A do Ž”  ali »Hujšanje od A do Ž«

Domeno až.si sem izbral  pravzaprav samo zaradi veselja nad izmišljevanjem imen in besed. Sploh  pa  so mi všeč besede s  š,č,ž, več kot je šumnikov v besedi, boljše je: ŠpinaČa, ČeŽana, ČemaŽ, ŽliČnik, ČeŠarek, ŠkrŽat, ČriČek, ČiŽek, ŠaŠ, ŠČip, ŽviŽg, ŠČebet, ŠiŠka, leŠČerba, kaŠČa, koŠČica, jeŽeŠmariČkakrŠČenduŠ, plaŠČ, moŽiČek, fiČfiriČ, ČeČa, ČeŠplja, ŠČegetavČek…  Tako kot cvet v laseh lahko polepša grdo žensko, tako šumniki polepšajo tudi »grde« besede: ŠČene, uŠ, ŽuŽek, ŠČurek, ŽenŠČe, ŽolČ, maŠČoba, goŠČa, ČiŠČa, ČaČka… Strešica na črki je kot metuljček na roži, še »pička« še dosti lepše sliši kot »pizda«.

Nove domene s šumniki so zadetek v polno, to je najboljše kar se je v zadnjem času zgodilo na področju domen.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov to “až.si”

 1. Miha komentira:

  Domene s šumniki so že stara zadeva (com, net, eu…) Novo je to da jih je sedaj moč kupiti tudi za .si

  Ponavadi je tako v deželi kranjski, da vse novo dobimo, ko je le-to drugje že staro. Zakaj je tako pri domenah s šumniki, je še toliko bolj bizarno.

 2. etorkar komentira:

  Ne samo dežela kranjska, očitno sem tudi jaz sam malo za časom. O domenah s šumniki sem do pred kratkim samo nekaj malega od daleč slišal, vedel pa nič.

 3. NoMercy komentira:

  no ja – vsaj “zaprl” si se pa pred precejšnjim delom sveta, ki ne pozna stršičarjev :P

 4. etorkar komentira:

  Kar je lepo ni zmeraj tudi praktično uporabno, a tudi avtohtonost, izvirnost in umetniški vtis nekaj štejejo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !