Sponzor

Kdor daje, se mu z obrestmi vse povrne – kdor pa špara, stiska in skriva zase, bo tako ali drugače vse izgubil.

Načeloma se s tem strinjam,  v praksi je pa lahko kdaj tudi drugače.

Skoraj eno celo leto sem sponzoriral  eno luštno gospo, ki mi je mojo darežljivost obilno poplačala z  vsem pač,  kar ženske imajo in kar znajo. Denar je najmočnejši afrodizijak, ženska se zlahka zaljubi v moškega, ki ima denar – dokler ga ima in dokler ga je pripravljen zapravljati zanjo. Ko pa denarja zmanjka, to ni več samo finančni, ampak tudi čustveni problem. Ko ni več izbiranja in pomerjanja zlatih zapestnic, prstanov in verižic v zlatarnah in draguljarnah, ko ni več večerij ob vinu in svečah v dragih  restavracijah z romantično glasbo v ozadju, ko ni več poležavanja v dvoje in občudovanja sončnih zahodov pod palmami  južnih dežel -  in je samo še šank v bifeju čez cesto in zbiranje drobiža za malo pivo ali špricer,  je to lahko za ljubezen zelo težka preizkušnja.

Potem, tako rekoč tik pred bankrotom,  sem se umaknil v samoto in askezo in se spet začel malo bolj posvečati svojemu delu in služenju denarja. Zdaj sponzoriram nogometno moštvo svojega sina, ki nastopa v občinski divji ligi. Kupil sem jim komplet  15 športnih dresov z dotiskom moje firme na majicah . Ampak še nisem čisto prepričan, da sem dobro naložil svoj denar. Prej ko so igrali še v starih dresih, so celo nekajkrat zmagali,  že prvo tekmo v novi opravi pa so katastrofalno izgubili z 1:8. Najslabši je bil prav vratar, ki je bil najbolj vesel novega dresa  in  ga je oblekel že en dan pred tekmo in je v njem kar prespal.

Kadar igra angleški Chelsea, se televizijske kamere zmeraj ustavljajo v častni loži, kjer sedi klubski sponzor Roman Abramovič. Jaz sem prvo tekmo »svojega« moštva k sreči zamudil in tudi ne vem, če bom šel na naslednjo, saj jo utegnejo spet izgubiti. Lahko pa da bom vseeno šel.,  vseeno me zanima, kako je videti, ko se fantje podijo za žogo z napisi www.bukvarna.net na majicah. Ko mi je sin ponudil sponzorsko sodelovanje, sem najprej pomislil, da se heca, potem sem si pa rekel zakaj pa ne, saj bi bil to res hec, da mladi nogometaši delajo reklamo za stare knjige. Pa saj se sploh ne gre za reklamo, gre se za nove drese in gre se zato, da je hec!

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !