V petek, trinajstega navsezgodaj z glavo v zid

Pošiljatelj: Edo Torkar, antikvar v Radovljici

Naslovnik: Jože Keber,  tržni inšpektor v Dravogradu

Datum: petek, 13.avgusta 2010

Spoštovani gospod Keber, v zvezi z vašim dopisom z dne 4.8.2010 vam sporočam sledeče:

Odkar sem odprl spletni antikvariat www.bukvarna.net (prej www.1001knjiga.si, še prej www.proantika.com), sem na cca. 1500 naslovov poslal že več tisoč starih in rabljenih knjig in doslej nisem imel nobene pritožbe ali reklamacije, pač pa veliko pohval, kar se tiče raznovrstnosti in preglednosti ponudbe, ažurnosti pošiljanja, ugodnih cen  in dobre ohranjenosti knjig. Potem pa se mi na lepem zgodi »potrošnica« Marjetka Kovač iz Meže pri Dravogradu, naroči eno knjigo za 5€, mi jo takoj  po prejemu brez obrazložitve pošlje nazaj in zahteva zanjo 7,65€ vrnjene kupnine.  Pošljem ji 5€, ona pa me zaradi razlike 2,65€ prijavi tržni inšpekciji!

Oprostite, gospod Keber, to zame sploh ni resna in upoštevanja vredna  reklamacija, to je navadna provokacija! Glede na to, da ste si na osnovi te provokacije vzeli čas za to, da ste mi napisali in poslali štiri strani dolg zapisnik o inšpekcijskem pregledu, lahko ugotavljam samo to, da ste pri tej provokaciji soudeleženi in zanjo tudi soodgovorni!  Sam nasedam provokacijam samo do določene mere, zato povejte vaši prijateljici Marjetki (gotovo se zelo dobro poznata, saj sta iz iste hiše!) , da lahko na 2,65€ kar pozabi! Zakaj je pa knjigo plačala, če ji ni bila všeč in če v njej ni bilo računa? Lahko bi jo obdržala zastonj, vrgla v smeti, podarila naprej ali karkoli drugega.

To da knjige manjše vrednosti (do 10€)  naročnikom ne pošiljam s plačilom po povzetju, ampak kot navadno pošiljko (tiskovino) in brez računa, samo s priloženo nakaznico, je seveda  prestopek, zavedam se, a te prestopke delam ponavadi v svojo škodo, saj mi prejemniki niso dolžni plačati, če ne dobijo računa – in mi velikokrat res ne plačajo. (Cca. 25% neplačil!) Pa zaradi neplačila knjige še nikoli nisem nikogar ne opomnil ne terjal, kaj šele da bi ga prijavil ali ovadil! Nakaznica brez računa je nekaj neobveznega,  lahko plačaš ali pa ne, obveznost plačila nastopi šele ko za prejeto blago dobiš račun, a ni tako, g.Keber?

Vidim da imate tudi določene pripombe na mojo spletno stran. Na to je imel že pred nekaj časa (novembra lani) določene pripombe tudi vaš kolega Edvard Povalej iz Kranja. Njegove pripombe sem upošteval in potem na to ni imel več pripomb. Če imate pripombe zdaj še vi, inšpektor Keber, ki delate v isti državi in na podlagi istih zakonov kot inšpektor Povalej, potem lahko pričakujem, da se bo že jutri ali pojutrišnjem pojavil inšpektor Zmazek iz Blatnega dola, ki bo imel spet neke pripombe, ki bi jih jaz moral upoštevati, in potem čez en teden ali en mesec še inšpektor Pacek iz  Ravnega brda, in jaz naj popravljam spletno stran v nedogled, dokler se mi ne strga film?!

Ugotavljate tudi, da moj zavod ni registriran za internetno prodajo knjig. Tudi to je že pred vami ugotovil inšpektor Povalej, zato sem pred poldrugim mesecem na Okrožnem sodišču v Kranju vložil prijavo za doregistracijo in – s prijazno pomočjo vodje sodnega registra g. Vere Križaj – izpolnil vse zahtevane obrazce.

Če me v Ajpesu še ni, sem pa mogoče še na sodišču, mogoče so pa krive sodne počitnice, da stvar še ni šla naprej,  povprašajte gospo Križajevo, kaj naj vam rečem drugega.

Spletni antikvariat www.bukvarna.net je del dejavnosti zasebnega zavoda Proantika, ki se ukvarja z ohranjanjem, vrednotenjem in posredovanjem knjižne dediščine. Sem ustanovitelj zavoda, direktor, prodajalec, skladiščnik, šofer, kurir in čistilka v eni osebi. Gospod  Keber, v kolikor z mojim odgovorom niste zadovoljni – pa tudi če ste – mi to prosim sporočite po 20.septembru 2010, saj sem do takrat na dopustu in nima nihče pooblastila da namesto mene dviga uradno pošto.

Lep pozdrav, Edo

Poslano:

1x Jože Keber, Meža 10, Dravograd

1x Marjetka Kovač, Meža 10, Dravograd

1x Ministrstvo za gospodarstvo, Tržni inšpektorat RS Ljubljana

1x Obujenke, Blog.siol.net

 • Share/Bookmark

11 odgovorov to “V petek, trinajstega navsezgodaj z glavo v zid”

 1. nevenka komentira:

  O, bog pomagaj, saj ne morem verjeti. Tržni inšpektorji bi si pa res lahko našli drugačne grehe, saj jih je polno.
  Toliko kot pri nas trgovci kupce zavajajo s svojimi ponudbami,
  tega svet ni videl.
  Smešno je, ko naša država začne nekoga preganjati za 2,5 EUR ob tem, da je par ljudi pokradlo pol Slovenije in se ne zgodi nič.
  Tržni inšpektor svojega dela sploh ni mogel bolj razvrednotiti kot ga je s tem dejanjem. Res je vseeno, če ga sploh ne bi bilo. Samo davkoplačevalski denar požira. Morda bi pa njega moral kdo kam prijaviti.

 2. niko komentira:

  Hehehe …

  Upam, da sem jaz z uradnimi osebami uspel urediti … čeprav se vedno najde kakšna oseba, ki solira pri dejstvih, za katera nima kompetence.

  Čeprav poslujem le z lastnimi avtorskimi projekti, sem v zakonskem vakuumu, za katerega država ni poskrbela (tako neznatno število takih primerov je, da nas skoraj ni) in je vedno potrebno računati na zdravo pamet državnih uslužbencev. Z VESELJEM PRIZNAVAM, DA IMAM OPRAVKA Z ŽIVLJENJSKIMI IZVAJALCI.

 3. MORISSON komentira:

  Cent na cent…palača; Nekdo malo po malo..drugi v enem zamahu!!!!!
  V čem je razlika?

 4. etorkar komentira:

  Sosed Morisson, vem da ti ni lahko živeti v senci moje revne stare bajte in verjamem da mi od srca privoščiš lepo novo palačo. Cent na cent, pa bo!

 5. MORISSON komentira:

  Ne vem od kdaj sva midva soseda?!!!!!

 6. nevenka komentira:

  Morisson, Slovenija je majhna, nevoščljivost pa velika.
  Nekateri si med seboj še revščine ne privoščijo.

 7. etorkar komentira:

  Morisson, soseda sva od pomladi l.1998, si pozabil? Res, da tukaj nastopaš kot Morisson, a vsakič preden odobrim kak tvoj komentar, se mi na g-mailu prikaže tvoj elektronski naslov s tvojim pravim imenom, oz. priimkom.

 8. MORISSON komentira:

  Očitno ne zastopiš, Edo. Moji sosedi so pošteni sosedi..! Kapiš ??

 9. etorkar komentira:

  Morisson, sem pogledal statistiko, to je že tvoj enajsti komentar na moje objave v zadnjih nekaj mesecih. Doslej sem bil prepričan, da se toliko ukvarjaš z mano samo zato, ker sva soseda, zdaj pa vidim, da sem ti zanimiv tudi nasploh, saj si se začel oglašati tudi kadar ne pišem o naših medsosedskih peripetijah. Hvala za pozornost!

 10. MORISSON komentira:

  Prvič ne basat ljudi, kaj lahko in kje lahko kaj vidiš, drugič pa kar se tiče tebe sem dobil skozi to samo potrdilo, da vseskozi nisem bil v zmoti kar so mi povedali tvoji bivši sosedje in znanci ter BISTVENO kar sem sam doživel.Takih sosedov si verjetno ne želi nihče. Ne mislim pljuvati po tebi sploh pa ne tu ker te vsi, ki tu puščajo svoje sledi osebno ne poznajo niti ne vedo s kom v resnici imajo opravka. Tudi sam se nisem imel namena oglašati vendar si sam začel omenjati mojo družino. Vidim pa, da nima smisla s teboj komunicirati ne osebno ne preko medijev …ostane pa samo zadnja pot katere na maram (sodišče) vendar očitno ne bo šlo drugače ker enostavno ne opraviš kar je tvoja DOLŽNOST! Seveda zate bo to samo ena izkušnja več na sodišču saj imaš že kar lep dosje. PREMISLI!! Ne mislim se več preganjati s teboj ker ni nobenega uspeha in škoda mojega zdravja in časa!
  Pa lep dan!

 11. etorkar komentira:

  Ne že spet s sodiščem, Morisson, tam se počutim zadnja leta že kot doma, naslednjič bom vzel s sabo karte za pasjanso ali punkelj za klekljanje, ali pa kar oboje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !