Fejst fant, pravzaprav baraba

Ko pišem blog, pišem svojo fiktivno avtobiografijo. Imam pa nekaj bralcev in dopisovalcev, ki me očitno zelo dobro poznajo in vedo celo več o meni kot jaz sam,  ti me sproti popravljajo in iz njihovih komentarjev nastaja moja prava, tako rekoč uradna biografija. Tako vzporedno nastajata dve biografiji, ena je taka kot se vidim sam, druga pa taka kot me vidijo drugi. Pri pisanju svoje »avtobiografije« se včasih pozabavam tako, da namerno prišilim kakšno krepko na svoj račun, seveda  pa na koncu zmeraj  poskrbim, da  izpadem kot fejst  fant, čeprav včasih tudi malo robat in prismojen.

Ko pa berem ono drugo biografijo me včasih popadeta sveta jeza in užaljenost, češ to pa ni res, tako grd pa že nisem. Saj me niti zelo ne gane , če me imajo za neurejenega, trmastega, neprilagodljivega, nepreračunljivega,  zanemarjenega, lenega… neumnega, zmedenega, naivnega,  smešnega… Do živega pa mi pride, kadar mi pripisujejo zlobo, prevarantstvo, pohlepnost, škodoželjnost, pokvarjenost…

Potem si pa rečem:  Zakaj pa ne?  Če pristajam na to, da sem neurejen in zanemarjen lenuh, zakaj pa ne bi bil tudi zloben in pohlepen prevarant? Je pa že nekaj na tem, če me drugi vidijo tako. In zaključim:  Človek sem, nič človeškega mi ni tuje, fejst fant sem in tudi velika baraba.

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Fejst fant, pravzaprav baraba”

 1. sosedi komentira:

  Kaj si lahko misliš o človeku, ki ti napiše to:


  lastništvo nepremičnine še ne pomeni, da lastnik lahko v vsakem primeru absolutno in neomejeno razpolaga s svojo nepremičnino, ampak je lastninska pravica lahko tudi omejena s služnostno pravico soseda ali pa tudi kakšne tretje osebe

  točno to kar si napisal:

  zlobo, prevarantstvo, POHLEPNOST, škodoželjnost, POKVARJENOST…

  Bolj si želiš tuje lastnine, kakor pa da bi svojo vzdrževal !
  Bomo pa kaj kmalu videli koliko je še pravice na tem svetu in če jo je vsaj kanček, te bo močno po žepu udarila ta pohlepnost po tuji lastnini !

  Ti je to kaj znano: “Ne želi svojega bližnjega blaga!”.

 2. niko komentira:

  etorkar – drugače gre zgodba o tem: NE, KAKO TE VIDIJO DRUGI – KAKO SE DRUGI TRUDIJO, DA BI TI VIDEL SEBE.

  V tem je kavelj, da hočejo svoje travme naložiti tebi.

 3. etorkar komentira:

  “Sosedi”, enkrat ste me že tožili, enkrat smo se že pravdali zaradi te iste zadeve, zaradi katere se zdaj spet pravdamo in ste na sodišču tisto pravdo tudi izgubili. Tudi če tokrat enkrat za spremembo izgubim jaz, ne boste v občutni prednosti, vsaj glede denarja ne, saj je tudi vas takrat kar krepko udarilo po žepu.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !