Blogi, komentarji

Od zdaj naprej brišem vse komentarje, ki se ukvarjajo z mojo osebo  in ne z mojimi blogi. Sem že kar nekaj časa na svetu, v življenju sem marsikomu marsikaj rekel, (doma, na ulici, v gostilni, tudi na sodišču), na tem mestu pa odgovarjam samo za tisto, kar napišem v svojem blogu. Pred časom so moje zapise v Obujenkah odkrili neki »sosedi« in neki »morrisoni«, ki me očitno poznajo tudi osebno (in me imajo očitno tudi zelo v želodcu!). Ti komentatorji mešajo moko in fižol,  moje javno pisanje in moje zasebno (družinsko, sosedsko, poslovno) življenje. Plus tega počnejo to anonimno, izza plota. Če že vlagate trud v modeliranje mojega osebnega psihološkega in moralno-etičnega profila, se pod svojo stvaritev vsaj podpišite.Če ima portretiranec ime in priimek, ga ima tudi portretist!

 • Share/Bookmark

36 odgovorov to “Blogi, komentarji”

 1. niko komentira:

  Bomo videli, kako boš vodil igro – odločitev je dobra, marsikdaj nujna, kako boš pa vse skupaj omejil, bo pa tisto, kar bo dalo tvojemu blogu fleksibilnost sodelovanja …

 2. beautrey komentira:

  Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj naj bi izjava pridobila na vrednosti, če se avtor namesto pod vzdevkom predstavlja z imenom in priimkom. Vsebina se ne spremeni.

 3. etorkar komentira:

  Načeloma se strinjam s tabo, Beautrey. Problem pa nastopi, ko se te kdo loti osebno in napiše komentar v stilu: ti si lažnivec, v blogu si napisal takole, včeraj v naši vaški gostilni si pa govoril drugače. Potem pa naj mu jaz odgovorim, mulc kaj boš ti mene učil morale, najprej povej zakaj si predlani celo leto sedel v arestu, na to pa on, ne seri stari, saj smo vsi slišali, kako si včeraj na cesti pijan vpil na svojo ženo.
  To pa ni več bloganje in ne komentiranje, to je osebno obračunavanje in tukaj najbrž veljajo druga pravila.

 4. domovoj komentira:

  Bloganje je kot vrtičkanje. Z besedami in mislimi je treba namreč kakor z mlado solato ravnati počasi in skrajno potrpežljivo – ko se pojavijo nekje zadaj v betici, jih moramo najprej lepo vzrediti, da zrastejo in dozorijo ter jih šele nato privleči na svetlo.
  Najbrž pa nikomur niti na pamet ne pride, da bi pustil po svojem vrtu tacati komurkoli … :???:

 5. etorkar komentira:

  Nadaljujem, kar sem prej začel: prvo pravilo je, da sta pod žarometi oba protagonista, ne pa da eden s fračo strelja iz teme anonimnosti. Lahko mi kdo tudi javno reče da sem lopov, ampak če rečem javno, naj velja to za oba, naj vidimo obraz poštenjaka, ki je to rekel.

 6. mojči komentira:

  zagovarjaš svobodo govara s pisanjem bloga in hkrati to pravico kratiš drugim, ki želijo komentirat tvoj blog. A ne preneseš konstruktivne kritike?

 7. etorkar komentira:

  Mojči, prenesem tudi nekonstruktivno kritiko, ne bom pa več dopuščal da se kdo vtika v moje privatno življenje. O tem, koliko zasebnosti želim ohraniti pred javnostjo, pa menda že lahko sam odločam.

 8. sosedi komentira:

  Ti gre v nos nick sosedi, pa kaj se delaš neumnega, pa kdo ti je sosed, s kom se tožiš po čigavi terasi tacaš brez dovoljenja o kom trosiš laži, daješ lažne prijave na policijo. Ti je treba narisati kdo se po tvoje skriva za sosedi, ti nick ni dovolj jasen da smo tvoji sosedi.
  Torej ti boš tukaj trosil laži oz. malo prirejeno resnico in potem bodo vsi, ki te poznajo in vedo kakšen si in kaj delaš lepo tiho ali kaj ?
  Potem piši samo o sebi in tvojih zgodbicah, ni ti treba pisati in objavljati dopise, ki jih dobivaš od sosedov, zakaj nikjer ne napišeš da se tožiš z sosedi za njihovo teraso zgrajeno z njihovim denarjem in pa stoji na njihovi zemlji, zakaj povsod govoriš sosed sosedu, napiši kakšen sosedi si ti in kaj ti delaš drugim !

  Če boš zbrisal tudi ta post in če boš brisal poste, ki jih dajemo vedno tam kjer se kaj zlažeš ali omeniš nas (vse tvoje sosede) bom naredil blog, ki bo sam zato gor da bo kontra tvojemu, kjer bom napisal kakšno je dejansko stanje in ne tako kot ga ti opisuješ.

 9. etorkar komentira:

  V blogu Obujenke sem od marca letos objavil 46 tekstov z različno tematiko. Medsosedske zadeve sem doslej kar malo zanemarjal , saj sem na to temo napisal samo 3 bloge. “Sosedi”, veseli me da boš začel s svojim blogom, ki bo namenjen samo tej, na Slovenskem že od nekdaj zelo aktualni problematiki, saj ima vsak odrasli Slovenec v povprečju vsaj enega soseda, ki mu že s čim para živce.

 10. sosedi komentira:

  “saj ima vsak odrasli Slovenec v povprečju vsaj enega soseda, ki mu že s čim para živce.” pa se ti zavedaš da si ti ta sosed, ki para živce drugim sosedom (ne “paraš” živce samo nam temveč vsem bližnjim sosedom). Je pa zanimivo da si paral živce vsem sosedom kjerkoli si stanoval, boš še kakšno zgodbico od prej napisal?
  Sploh pa so zato odvetniki in sodišče , vseeno pa se tukaj gor ne boš lagal in širil napačne informacije.

 11. etorkar komentira:

  Prejšnji sosedje? Dobro smo shajali z njimi, na litre kave smo spili skupaj. Samo enkrat sem moral za ušesa enega mulca, ki je z zračno puško streljal na naša vrata in s kamnom ubil našo mačko, drugih incidentov pa nismo imeli. “Sosedi”, a imaš ti mogoče drugačne informacije? Od Udbe ali od Cie? Ali od Sove?

 12. sosedi komentira:

  niti “Od Udbe ali od Cie? Ali od Sove?” ampak kar direktno od vaših bivših sosedov, mar ni tvoja bivša ljubezen izjavila v intrevjuju za Preverjeno da so vam sosedi zastrupili psa in da ste se zaradi tega odselili ?

  Si pa pojava da ti ni para.

 13. etorkar komentira:

  Psa nam niso zastrupili, ampak ustrelili in policija ni našla storilca – ne med sosedi in ne med ostalimi vaščani v kraju, kjer smo takrat živeli. Od tam smo se preselili v drug kraj, kjer smo pa imeli res dobre in prijazne sosede.
  Kar se pa zgodbic tiče, jih imam na zalogi še veliko in vmes bo tudi še kakšna o sosedih. Sosedi so nam pač usojeni, takšni ali drugačni, tako kot slabo ali dobro vreme. Nikoli ne veš, kdaj prideš s sonca na dež in z dežja pod kap. Svojo vlogo pa ima tudi kemija: enim gre skupaj, drugim pa pač ne.
  Sicer pa, “sosedi”, naša hiša je naprodaj, zakaj je ne kupite? Z eno potezo si boste razširili življenjski prostor, se rešili težavnih sosedov in se obenem zavarovali pred tem, da dobite nove sosede, s katerim boste lahko imeli še več težav kot ji imate z nami. Morda doslej sploh še niste pomislili na to, da lahko dobite tudi slabše sosede kot smo mi – In prav to se vam lahko zgodi!

 14. niko komentira:

  etorkar: huh, takih podležev, kot je sosedi sem srečal na blogih, da bruhaš.

  Najbrž sem edini, ki pretežno ve, da si šele na začetku putešustva in da je pot do spoznanja, kako globoko lahko padejo razni sosedje (ki običajno sploh niso sosedje), neverjetno dolga.

  PRAKTIČEN NASVET: Nič ne daj na besede in zapise tistih, ki se ne upajo javno predstaviti s pravim imenom in polnim naslovom, medtem ko ti nastopaš javno in odkrito.

  Najmanj enega imaš tu, ki jim ne verjame.

 15. sosedi komentira:

  močno dvomim da lahko dobimo slabšega soseda kot si ti, nekoga ki se toži za nekaj kar ni njegovo, ki hodi po tuji lastnini in spravlja ob živce staro gospo, lahko dobiš še hujšega soseda kot takega ki si bolj želi tujo lastnino kolikor pa da bi svojo podrtijo popravil oz. obnovil.

  @niko: mi smo podleži ?Ko moramo etorkarja tožiti da ne hodi več po našem in potem smo mi podleži, bi te rad videl ko boš dobil kakšnega takega kot je on pa da te potem vidim kako ga boš občudoval in zagovarjal.
  Zgodba iz Ljubljane, ki jo je opisal v enem od blogov ni nič proti tem kar dela tukaj.

  kot drugo kar se tiče laži, sem te spet ujel na eni, gospa je na Preverjeno izjavila da so vam sosedi zastrupili psa ti pa govoriš da si se enkratno razumel z sosedi, potem ti je neki mulec ubil mačka in ti si bil njihov najboljši sosed in pil kavo z njim, ma daj komu ti zdaj buče prodajaš.

 16. etorkar komentira:

  »Sosedi« , ne spomnim se več natanko vsake besede, ki je bila izrečena v omenjeni TV oddaji in res ne bi več dlakocepil o tem , ali so našega psa zastrupili ali ustrelili – posledice zanj in za nas so bile enake naj je bil zastrupljen ali ustreljen. Tudi se mi zdi brezplodno da se razburjaš o tem, kdo si jemlje tujo lastnino, kdo hodi po tujem, kdo komu dela škodo in kdo komu kaj krade. O tem kaj kdo lahko in kaj kdo ne sme na spornem delu terase, bo odločilo sodišče in več kot že enkrat sem vam že rekel, da bom spoštoval in upošteval vsako pravnomočno odločitev sodišča.
  S staro gospo, ki jo omenjaš, sem bil kar nekaj let v zelo dobrih odnosih. Gospa odlično kuha in peče in sem od nje skoraj vsak dan kupil kakšen priboljšek. Vse te majhne kupčije so seveda potekale na terasi, včasih pod našo, včasih pa pod vašo streho. Potem ko je naša družina prešla na vegetarijansko prehrano, se je obseg našega »trgovanja« nekoliko skrčil , a pri stari gospe sem še zmeraj kdaj pa kdaj nabavil kakšen kos potice, vrečko piškotov ali škatlo jajc. Ko ste se pred dvema letoma odločili, da me boste pregnali s terase, je gospa seveda potegnila z vami, na teraso je začela voditi obiskovalce in jim razlagati kakšna krivica se vam godi z moje strani, ker se vam upiram in žagam rešetke, s katerimi ste mi hoteli fizično preprečiti izhod na teraso. Ko sem to glasno razlago stare gospe slišal že desetič ali petnajstič, sem jo enkrat (res samo enkrat) zelo mirno in vljudno spomnil na to, da je zadeva na sodišču in da bo že sodišče razsodilo o tem, komu se dela krivica in kdo ima v tem sporu prav in kdo ne. A mi je bilo takoj žal za to, da sem sploh prišel do nje in ji kaj rekel, ker sem videl, da je gospa razburjena in čustveno prizadeta in se od takrat zelo pazim, da je ne vznemirjam s svojo prisotnostjo in zato tudi nikoli ne grem na teraso, kadar vidim da je ona tam, kaj šele da bi ji kaj govoril ali jo kako drugače »spravljal ob živce«.

 17. sosedi komentira:

  Si spet pozabil nekaj ključnega povedati:
  Terasa je last sosedov, zgrajena z sosedovim denarjem in pa stoji na sosedovi zemlji, zakaj vedno ko omeniš teraso vedno omeniš kot da je to kar tam nekje na javnem, ni na javnem ampak je last nekoga in stoji na njegovi zemlji !!!

  Glede stare gospe bi se pa dal razglabljati na dolgo in široko in ni blo tako lepo kot ti opisuješ, spet malo prirejanja oz. ti vse lepo vidiš, vse je bilo lepo in prav po tvoje.

  Smo pa videli ceno za polovico hiše in sem se zelo nasmejal ob tej ceni in se razžalostil ker glede na to ceno boš še dolgo dolgo časa tukaj.

 18. MORISSON komentira:

  ČE SE NEKDO PREDSTAVI POD VZDEVKOM ŠE NE POMENI, DA TA LAŽE ALI KAKORKOLI GOVORI NERESNICO. KAR SEM PREBRAL JE JASNO, DA IMA ETORKAR VELIKO BOLJ “KOSMAT JEZIK” KOT SE JE DEJANSKO PREDSTAVIL. LAHKO SE JE LEPEGA DELATI NEKJE KJER TE NIHČE NE POZNA. A KO DOBIŠ PODATKE OD NEKDANJIH SOSEDOV SE TI TA “DOBRI, NADVSE PRIJAZNI GOSPOD, KI NE BI NITI MRAVLJE POHODIL” POKAŽE V PRAVI LUČI! ZATO SO SE VERJETNO TUDI TOLIKOKRAT SELILI. A KO SO SOSEDJE UGOTOVILI KDO SO PRAVZAPRAV NJIHOVI SOSEDJE SE JE ZGODBA PONOVILA. ČE SEJEŠ ZLO POTEM TUDI ZLO ŽANJEŠ! ČE SE NORMALNO VKLOPIŠ V KRAJ KAMOR SI SE PRISELIL IN “DIHAŠ” TAKO KOT PREBIVALCI OKOLI TEBE, POTEM NI BOJAZNI, DA BI TE SOSEDJE GRDO GLEDALI. ČE PA SE NE MOREŠ VKLOPITI…JA POTEM JE PA TAKO,… IZ KRAJA V KRAJ DOKLER GRE. AMPAK TU JE TVOJ PROBLEM NE PROBLEM SOSEDOV!!! TUDI DOVOLJ JASEN JE BIL GLEDE SVOJE ŽENE, KI GA JE “NABILA NA ČEVELJ”, ČEPRAV JE MORALA BITI PRECEJ PODOBNA NJEMU, SAMO ZDAJ KDO JE BIL HUJŠI, JE VPRAŠANJE?!

 19. niko komentira:

  Moirisson, predlagam ti, da najdeš knjižne zapise Ježkovega očeta – zapisal jih je v času kraljevine SHS, a zapisane trditve in ugotovitve (kot veš, je bil odvetnik) prav na to temo še danes v celoti držijo. Pa še zanimivo so predstavljene.
  :D

 20. etorkar komentira:

  “Sosedi” , če že nimaš pri roki pravnega priročnika, bi ti tudi tvoj odvetnik in ne samo moj znal povedati, da lastništvo nepremičnine še ne pomeni, da lastnik lahko v vsakem primeru absolutno in neomejeno razpolaga s svojo nepremičnino, ampak je lastninska pravica lahko tudi omejena s služnostno pravico soseda ali pa tudi kakšne tretje osebe.

  Morisson, za tvoj komentar mi je pa škoda vsake besede, še zbrisati mi ga je prenaporno.

 21. MORISSON komentira:

  ME VESELI, DA SI TAKE DOBRE VOLJE, ETORKAR. BODO VSAJ LJUDJE BOLJ NA TEKOČEM KAR SE TEBE TIČE, PA ŠE TO, TO JE ČISTO TEBI PODOBNO KER SI TAKO ALI TAKO PRESNETO LEN, DA BI SAM KARKOLI POSTORIL IN ČAKAŠ, DA BO KDO NAMESTO TEBE, LE JEZIK TI LEPO TEČE, KO JE TREBA NEKOGA OBTOŽITI…. JE PA TAKO, TUDI ČE BI GA IZBIRSAL SE NE BI JEZIL SAJ PRED RESNICO TAKO ALI TAKO NE MOREŠ POBEGNITI. TUDI TO JE RES DA RESNICA TUDI ZELO ZABOLI IN SE JE VČASIH TEŽKO SPRIJAZNITI Z NJO IN TEGA SE TI TUDI DOBRO ZAVEDAŠ! ČE SE NE MOTIM SI NEKJE OMENIL, DA JE VSAK KOMENTAR DOBRODOŠEL, ČE JE SLAB ALI DOBER..??! ZDAJ SE PA ODLOČI. OČITNO TI MOJI NE LEŽIJO PREVEČ! ALI JE PREVEČ RESNICE V NJIH IN BOLI ? NE BITI TAKO SLABE VOLJE…PA ŠE TAKO LEPO VREME JE, ŠKODA DNEVA ZA SLABO VOLJO. SAJ BO BOLJE, LE PRILAGODITI SE MORAŠ OKOLICI V KATERI ŽIVIŠ! LEP DAN!

 22. niko komentira:

  etorkar: vse žaljive komentarje shranjuj v smetnjak, da boš imel za vsak primer dokumentirane zapise v avtentični obliki (Morisson, sosedi in kar bo še takih neverodostojnih in transparentnih pritepencev, ki bodo komentirali tebe in ne tvojega pisanja) – nikakor nič brisati, le odstraniti iz pogovornega obtoka.

  Verjemi, da imam prav, kajti sam sem šel skozi enake procedure, kot zdaj greš ti. Le, da sem jaz vztrajal zaradi proučevalnih ciljev – iskanje podna pri te vrste ljudeh. Verjemi mi, da ni ne podna in ne konca.

  Nabereš njihov material in ga, ko evidentno gredo čez mejo, ki jo zakon še tolerira, posreduješ policiji. Taki ljudje razumejo šele trkanje po denarnici – lahko v dobrodelne namene.

  Miren večer!

 23. MORISSON komentira:

  NO, NIKO ME VESELI, DA SODIŠ KAR TAKO BREZ KAKRŠNIH KOLI DOKAZIL, DA TO KAR SEM NAPISAL NI RES. TO KAR SEM NAPISAL SO DEJSTVA IN NE VEM ZAKAJ BI SE MORAL ZAGOVARJATI PRED POLICIJO.
  PA TUDI, ČE PREDA ETORKAR TE KOMENTARJE POLICIJI… SAM IMAM ČISTO VEST, ZA NJEGA PA NISEM PREPRIČAN. NENAZADNJE PA NE VEM S ČIM SEM GA UŽALIL, POVEDAL SEM SAMO RESNICO. NIKO MOGOČE BI ETORKARJU LAHKO ŠEL ZA ODVETNIKA. VERJAMEM PA, DA SI JE ŽE PRISKRBEL BOLJŠEGA SAJ GA NEPRESTANO POTREBUJE. ŠE TO, NE VEM S ČIM SEM TEBE VZBURIL, DA ME OMENJAŠ KER TEBE NISEM NIKOLI OMENJAL. MORAŠ BITI KAR PODOBEN ETORKARJU, KER OČITNO RAD TLAČIŠ NOS KAMOR NE “PAŠE”! PA BREZ ZAMERE. OSTANI VESEL IN ZDRAV, PA LEP POZDRAV!

 24. hXc komentira:

  Kašarji? Piš normalno vsaj ;)

 25. niko komentira:

  Med biti podoben etorkarju ali MORISSONU, JE ZDRAVORAZUMSKA IZBIRA – etorkar.

  Že zaradi tega, ker je sam, drugi ste pa očitno v jatu (čeprav sta aktivna le dva predstavnika, vas je zanesljivo več).
  Taka razmerja eden proti večim, pa niso po mojem okusu – PREVEČ ŽIVLJENJSKIH IZKUŠENJ IMAM, DA NE BI VEDEL, DA MNOŽICA PREVEČKRAT GOJI NERESNICE, KO SE LOTI POSAMEZNIKA.

 26. MORISSON komentira:

  NIKO! TOLIKO V VEDNOST, OČITNO ZARADI DOLGOČASJA IŠČEŠ PO BLOGIH KOSTI ZA GLODANJE! NE MISLIM VEČ KOMENTIRATI TVOJIH “IZKUŠENJ” KER TE TUDI NISEM IZZVAL ALI UŽALIL (TEBE OSEBNO). KAR SE TIČE GLEDE ETORKARJA JE SEVEDA TVOJA ODLOČITEV IN TVOJA PRAVICA. RESNICA?! ČIGAVA? ČAS BO VERJETNO POKAZAL SVOJE.

 27. NoMercy komentira:

  a kako lepo slovensko :)
  namesto, da bi se kdo sam potrudil in kakšno zdravo radrl
  gre ambrnke drugam lizat :)
  kjut

 28. Dajana komentira:

  Morisson: Glede Nikolaja Brumna… hej, ta človek je brez hrbtenice. Hlapec v žlahten Cankarjanskem smislu. Svojo mamo bi utopil v žlici vode zaradi koristoljubja. Škoda besed. Na Siolu pa je dobrodošel, saj tukaj pač vlada taka klima. :(

 29. Dajana komentira:

  … v žlahtnem…

 30. etorkar komentira:

  Po tolikih komentarjih na ta blog se mi počasi odpirajo novi pogledi in razgledi. Najbrž res nima smisla skakati iz kože zaradi žaljivih komentarjev, saj njihovi avtorji povedo z njimi zmeraj več o sebi kot pa o meni ali tebi.

 31. niko komentira:

  Točno tako!

 32. butec komentira:

  Ne dražite Dajane !

 33. hxc komentira:

  Achtung! Ne diraj lava dok spava.—–> A se Dajana piše Penesič? _—-> http://tinyurl.com/344n84m :D
  Pa še proti svojim načelom, pomankljivo oblečena!

 34. MORISSON komentira:

  OČITNO JE TO BLOG ZA KATEREGA JE ŠKODA IZGUBLJATI BESED IN ČASA!!!!!!!!! TISTEGA, KI MU JE BIL NAMENJEN MOJ ČAS SE NIČ VEČ NE PRIME. IZGUBLJEN PRIMER.

 35. Pavle komentira:

  Bravo Edo !

  Pa imaš tudi ti svoje sosede:))

  Ne poznam tvojih okoliščin, vendar se mi dvignejo lasje, ko vidim velike tiskane črke. Verjemi mi, da, ko se kdo najde in mi piše v takem slogu(ali pa govori) jih prej ali slej dobi. Od mene osebno. Pa naj ima prav ali ne. Če ne premore toliko razuma, da se ne zna pogovarjat, kot se za civiliziranega človeka spodobi je prav, da se mu na tak način tudi odgovori. Jaz mu ponavadi kakšno prislonim.
  Sicer pa že dolgo nisem imel takih primerov. Par let nazaj sem moral obnavljati eno trgovino in sem moral pripeljati s kombijem material do objekta. Ker druge poti ni bilo, sem se namenil zapeljat po peš potki. Pred to potko je bil parkiran avto, v njem pa dva mladca, ki sta otepala sendvič. Ko sem vozniku nakazal naj se odmakne za en meter, da bom lahko šel mimo, se je vžgal njegovo sopotnik in mi začel žugat, kaj si dovolim in da se že ne bosta umaknila in naj se speljem kamor hočem. Vseeno sem vztrajal in jima razložil za kaj se gre, vendar uni mulo še vedno ni odlegel. Prišel je celo do mojega avta in mi zabrusil – spelji se stari. Do tistega trenutka sem še vse prenašal nekako mirno. Ko pa mi je v glavi začela odzvanjati beseda “stari” je bilo pa konec potrpljenja. Čeprav je bil mulo kar prava”mrga”, celo za glavo in pol večji, ter ves mišičast sem se ga lotil in opedenal, da si je zapomnil za precej časa, saj je po končanem dvoboju ležal pod kombijem in ni upal ven. Šofer je pa itak z Blažem(Dušanov sin) imel bližnje srečanje in se je ustavil prej, kot bi sploh poskusil pomagat svojemu kompanjonu.

  Okoli medsosedskih odnosov ti pa nasvetov ne bom dajal, saj imamo v naši mali skupnosti tudi enega, ki je skregan z vsemi. Začela sva pa midva. Ravno tako zaradi meje. Ker mi ni verjel, da mu nisem ničesar odvzel, mu je šele geometer pokazal, da imam prav. Od takrat je bolj zase. Je pa res to(nekje med komentarji sem zasledil), da skupina, ki se loti posameznika, goji tudi neresnice,če je potrebno. Isto kot pri piščancih, ki tistega, ki je bolj slaboten, dobesedno izkljuvajo in požrejo.

  Lp,

  Pavle

 36. Edo Torkar komentira:

  Ja, Pavle, takle mamo! Tole je ostalo gor še izpred treh let in pol in je že zgodovina – vsaj upam tako. lp

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !