Neumen, pameten, neumen

Vsi smo kdaj pametni in kdaj neumni. Vsakdo je za kaj pameten in za kaj neumen. Vsi smo malo pametni in malo neumni. In če najbolj pameten reče najbolj neumnemu: jaz sem pameten, ti pa neumen, je s tem povedal samo to, da mu do pameti še kar nekaj manjka.

 Ko berem knjigo in vidim da me je pisatelj nehal zabavati in mi začel soliti pamet, jo hitro odložim. Tudi ko  berem in popravljam za sabo, kar sem sam napisal, naredim to velikokrat tako da kaj »pokvarim«: prečrtam kakšen preveč lep stavek ali  preveč pametno misel. To kdaj naredim  tudi kadar sem v družbi. Če imam občutek, da sem povedal kaj zelo pametnega, se popravim tako,  da bleknem zraven še kakšno čisto neumnost. Pravzaprav sem raje neumen kot pameten, prav neumno se počutim, če sem pameten.

  • Share/Bookmark

4 odgovorov to “Neumen, pameten, neumen”

  1. niko komentira:

    Krasno in za strinjati se, ampak … le zakaj je vedno nek ampak?

  2. domovoj komentira:

    Tole je edini zanimiv na novo odkrit blog v letu dni. Rad Te berem.

  3. etorkar komentira:

    Hvala, Domovoj, se trudim. No, malo sem že preveč not padel v zadnjih par mescih , pikice se mi že delajo pred očmi od buljenja v računalnik, zmanjkuje pa mi tudi časa za druge potrebne reči, npr. za služenje denarja. Pogledal sem tudi tvoj blog, zabavno pišeš, imaš stil. Stil je vse. (Če tega ni rekel Flaubert, je pa kdo drug).

  4. Kobrowsky komentira:

    Ja, lép é-torkar imamo. Slo vénija jela hkópo nosna.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !