Ograja

Jože,

zgodba se nadaljuje in kot kaže vedno na slabše.Zopet je na moji ograji nekaj  kar ne bi smelo biti in ti to dobro veš.Že več kot štirinajst dni je moja ograja zasuta s peskom.Očitno se resnično ne zavedaš kaj je tvoje in kaj ni. Zato te bom še enkrat podučil:

NASLANJANJE, OBLAGANJE, NALAGANJE NA MOJO OGRAJO NI DOVOLJENO!

Zato zahtevam, da nemudoma odstraniš vse ovire, ki so na ograji. V nasprotnem primeru bom sprožil pravdni postopek proti tebi in tvoji ženi. Začel bom pri prijavi na policijo, kar mi je zoprno, vendar očitno pri tebi ne gre drugače, saj se ni ničesar zgodilo niti pri drevesu, ki dela škodo na naši strani že kar nekaj let, niti pri ureditvi »tvoje ograje«, za katero si izjavil, da bo tvoj sin uredil »zadevo« pred enim mesecem.

Upam da si dovolj inteligenten in da ne bo potrebno klicati policije in tako naprej, kar sem zgoraj navedel, ker vem da imaš že dovolj položnic in računov, ki jih ne bi bilo treba.

Janez K., 08.05.2010

***  

Janez,

danes dopoldne sem nesel smeti na dvorišče in videl napis, ki si ga nalepil na ograjo. Ni mi bilo jasno, kaj bi te lahko spet motilo na našem delu dvorišča, zato sem vprašal tvojo ženo, ki je malo za tem prišla na dvorišče, in tudi ona ni nič vedela. Glede na fotke, ki si mi jih dostavil v nabiralnik, bi si lahko mislil, da te moti pesek na našem dvorišču, a ta ti ne dela nobene škode in te v ničemer ne ovira, saj je nasut na moji strani in ne na tvoji, in se tudi nikjer ne dotika tvoje ograje, ampak samo zidu, na katerem stoji ograja.

Najbrž si pozabil, da si lahko na tem mestu lahko postavil ograjo samo z mojim dovoljenjem, drugače bi jo moral pol metra proč od meje. Res mi je žal da sem bil tako velikodušen, nisem računal na to, da se boš razburjal in grozil s policijo in celo s sodiščem zaradi vsake deščice , ki je naslonjena na ograjo in celo zaradi peska ali zemlje, ki se dotika zida. Najbrž ti mora biti zelo dolgčas v življenju, da se ti zdi vredno ukvarjati s takimi malenkostmi.

Sicer pa pesek na dvorišču tudi meni ni všeč, raje bi imel travo kot je bila prej, to sem tudi povedal moji ženi in njenim delavcem, in najbrž zato ne delajo naprej. (Ampak to je moj problem in ne tvoj!) 

Iz tvojih fotk je  razvidno, da si jih posnel z našega dela dvorišča, tam si bil brez  dovoljenja – in to ne prvič, že enkrat prej sem te videl plezati čez ograjo na našo stran! Če boš poklical policijo, kot mi groziš v svojem dopisu, jim boš lahko pojasnil tudi to.

Če pa res misliš, da smo vam del dvorišča ukradli (kot si mi zadnjič enkrat očital), je pa sploh neumno da si šel delat ograjo na tem mestu, raje bi sprožil ustrezne postopke pri ustreznih organih  in če bi ti šlo po sreči, bi lahko imel ograjo čisto do našega zida. (To so mi hoteli zgoraj na terasi napraviti zgornji sosedje, pa sodišče ni razsodilo v njihovo korist– morda  pa bodo bolj uspešni naslednjič, ko boš ti pričal zanje.)

Že spet pa se pritožuješ tudi zaradi našega drevesa, ki naj bi delalo škodo vaši hiši. Enkrat sem ti že rekel, da mi pokaži, kje se dela škoda, pa si rekel, da me ne boš spustil v hišo. Če se izkaže, da naše drevo dejansko ogroža hišo, da korenine izpodkopavajo temelje, rušijo zid itd., bom res dolžan nekaj storiti da se to prepreči. Zaradi listov, ki jeseni odpadajo na tvoje stopnice pa prav gotovo ne bom šel žagat vej ali celo celega drevesa, kot bi ti najbrž hotel.

Jože B., 11.05.2010

 • Share/Bookmark

7 odgovorov to “Ograja”

 1. Niko Brumen komentira:

  Baraba!

 2. sosedi komentira:

  Delaš stvari tako da drugim povzročaš težave in pri tem neznansko uživaš in potem jokaš drugim kako bogi si, pesek in še par stvari imaš še vedno naslonjeno na sosedovo ograjo (preveril 5min nazaj) torej ne delaj se nevednega in zopet zavajati narod preko svojega bloga.
  Če je ograja njegova last se je nimaš kaj dotikat niti postavljati stvari nanjo, kaj ti ni jasno pri tem. Ne ločiš ti besedi moje tvoje oz njun pomen !? Zakaj bi sosed moral hoditi slikati na tvojo stran če pa ima zelo dober pogled na to kaj to počneš z njegovega dovoza, spet malo zavajanja bralcev, edini, ki tukaj hodi po tujem si ti in ti si razlog zakaj se policija kliče in kakor zgleda se bo spet morala klicati !?

 3. sosedi komentira:

  Si spet pozabil omeniti da je terasa last sosedov in ne tebe, postavljena na sosedovi zemlji in z sosedovim denarjem…zakaj to vedno pozabiš omeniti bralcem !? In sosedi bodo dosegli to kar hočejo doseči (spraviti dol iz svoje lastnine) in tako kot praviš z pravnimi sredstvi ! Potem pa bo lahko spet gor jokanje kako si revež in kaj so ti spet sosedje napravili.

 4. MORISSON komentira:

  DOBRO, “JOŽE” VERJETNO NIMAŠ POPOLNOMA ČISTO VEST, DA GREŠ PISARITI O TEH STVAREH PO SPLETU IN NA TAK NAČIN SEBE VLEČI IZ GODLJE (KI STA JO VIDVA Z ŽENO ZAKUHALA) DRUGE PA OČRNITI IN JIH OZNAČITI KOT NAJVEČJE BARABE V BLIŽNJI IN DALJNI OKOLICI. ROKO NA SRCE IN SE POKESAJ TEH TVOJIH LAŽNJIVIH IZJAV, DA TI BO V “DRUGEM ŽIVLJENJU” LEPŠE IN BOLJE KER TEGA SI ŽE ZAVOZIL. OČITNO MORAŠ BITI V SVOJEM ŽIVLJENJU ZELO ZAGRENJEN IN TO POTEM POIZKUŠAŠ STRESTI NA VSE OKOLI SEBE IN NJIM ZAGRENITI ŽIVLJENJE. VENDAR TO TI NE USPEVA, KVEČJEMU SAMO SLABŠA ŽE TAKO USRAN UGLED KJERKOLI SE ŽE POJAVIŠ!

 5. etorkar komentira:

  Morrison,
  vse kar napišem v blogu Obujenke, napišem kot Edo Torkar, in za tem tudi stojim. Ko sem pisal o problemih, ki jih imam z državnimi organi (npr. s tržnim inšpektoratom), sem navedel tudi osebne podatke predstavnikov teh organov, ker smatram da niso, oz. ne bi smeli biti samo orodje oblasti, ampak morajo stati za svojimi postopki in odločitvami tudi kot ljudje, kot osebe z imenom in priimkom. Kadar pa pišem o občutljivih osebnih (tudi sosedskih) zadevah, pa osebnih in krajevnih podatkov ne napišem, oz. jih spremenim. Vpletene osebe se seveda lahko prepoznajo (tudi ti si se), in se razburjajo, če jim v napisanem kaj ni všeč, lahko jih prepozna tudi kdo iz najbližje okolice, a javni ugled jim zaradi tega ne trpi. Trpi lahko samo moj ugled. Ampak to je pa moj problem in ne tvoj, Morrison.

  Nisem popevkar na Emi, ne kupujem glasov za nastop na Evroviziji. ( Ne naročam pohvalnih komentarjev za svoje bloge.) Odobrim in objavim vse komentarje na moje pisanje, tudi anonimne in tudi če mi niso všeč. Domnevam, da ti razen mojega pisanja o ograji tudi en komentar ni bil všeč (»Baraba!«). Tudi jaz sem se zdrznil, ko sem ga prebral, saj mi ni bilo jasno, ali komentator zmerja Jožeta ali Janeza – mene ali tebe.

 6. MORISSON komentira:

  etorkar, žena vam bi rada nekaj sporočila, citiram:”g. Edo! Kako je hudo biti sam na tem svetu, nimaš se skom pogovarjati, skregan si s celim svetom in zato si se odločil za pisni način komuniciranja. Zelo dobro veš, da te nobeden ne pogleda in ne opazi, zato uporabljaš pisni način izražanja v upanju, da ti bo odleglo in se boš mogoče komu zasmilil, ki te ne pozna dobro ter ti celo kaj pozitivnega odpisal. Gotovo, da ti pomoč kakšnega strokovnjaka nebi škodila. Predlagam ti, da pokličeš kakšno vedeževalko. Zagotovo bo imela čas zate!”

 7. Dajana komentira:

  UUUUU, moj Tamauček je pa danes napisal na svojo “ograjo”: NEBI VEČ BRAU ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !