Mnogopisci

  28 blogov v poldrugem mesecu! V tem času sem spravil skup več pisarije kot prej v 20 letih. A me bo sploh mogoče dohajati? Kdo bo pa vse to bral?

Imam prijatelja pisatelja, ki mi skoraj vsak mesec pošlje kakšno svojo novo knjigo. Izdaja jih v samozaložbi po 100 ali 200 izvodov, knjižice so tenke, nobena nima več kot 100 strani, pa vendar. Ko mi je nekoč v preblisku odkritosrčnosti ušlo, da je bila njegova prva, že pred davnimi leti napisana knjiga tudi najboljša knjiga in da se v vseh naslednjih bolj ali manj ponavlja, je bil zelo užaljen, nekaj časa se sploh ni več pogovarjal z mano. On pač misli ravno obratno, zanj je vsaka njegova nova knjiga tudi najboljša knjiga, to mu pomaga pri pisanju, to ga žene naprej – ta vera, to prepričanje, da že spet in zmeraj znova piše svojo najboljšo knjigo!

Ker pišem bloge in ne knjig, so mi takšne samoprevare prihranjene. Nič za večnost, vse za sproti! Pravijo, da papir vse prenese, a to sploh ni res. Papir je zelo občutljiva podlaga za zapisovanje misli in čustev – dosti bolj kot računalniški zaslon. Ta pa zares prenese vse.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !