Ugovor

Edo Torkar, Zavod Proantika Radovljica

Edvard Povalej, Tržni inšpektorat RS,  enota Kranj

UGOVOR zoper plačilni nalog za plačilo sodne takse

Podpisani Edo Torkar, ustanovitelj in odgovorna oseba  Zavoda Proantika ugovarjam – tako v svojem imenu kot v imenu svojega zavoda – plačilu sodne takse (2×30€= 60€), ki ste jo odredili z dopisoma št. 7100-2132/2009-7-28009 in št. 7100-2132/2009-8-28009, oba z datumom 7.4.2010.

Ponižujoče  in perverzno je, da me Tržni inšpektorat najprej kaznuje (s prepovedjo internetne prodaje rabljenih knjig), potem pa  naj se za to kazen še zahvalim s plačilom takse! Da poljubim roko, ki me je udarila. In to kar dvakrat – dva poljuba za dva udarca! Čista perverznost! Na isti naslov ste mi namreč poslali dva identična plačilna naloga, enega na ime Edo Torkar in drugega na ime Zavod Proantika, čeprav sem vam že v enem od prejšnjih dopisov pojasnil, da je Proantika moj zasebni zavod, ki ima sedež na mojem zasebnem naslovu.  Takorekoč sem poročen z njo, deliva si mizo in posteljo, jeva iz iste sklede, pijeva iz iste flaše  in imava tudi skupno blagajno. (Žal trenutno popolnoma prazno – to pa je tudi vaša krivda, ker se moram ubadati z vami namesto da bi se posvečal svojim  poslom!).  

G. Povalej, navadna grabežljivost je to, da  za en prekršek iz ene blagajne z dvema plačilnima nalogoma terjate dve sodni taksi. Vem da ne bo šlo nič v vaš žep in da se samo držite zakona in predpisanih postopkov. Vem pa tudi to, da niso največji škodljivci tisti, ki kršijo zakone, ampak tisti, ki se jih slepo držijo in v imenu zakona drugim delajo škodo!

Pred dnevi ste me poklicali po telefonu in v preblisku spravljivosti sem vam obljubil, da bom do konca meseca aprila Proantiko doregistriral tudi za spletno prodajo knjig. Kar sem obljubil, bom tudi izpolnil – z enim velikim upanjem, da bom potem imel mir pred vašimi poizvedovanji, prepovedmi, kaznimi, opomini, sodnimi in upravnimi taksami ipd. Če se bo pa to sranje nadaljevalo, bom pa itak ukinil zavod, se skril v ilegalo in res začel delati na črno. Šlo mi bo bolje kot mi gre zdaj, pa še živci mi ne bodo trpeli. Lep pozdrav!

Radovljica, 14. aprila 2010.                  Edo Torkar

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Ugovor”

  1. Tatjana Malec komentira:

    Pa saj ne morem verjeti, da imate na Gornjskem tako zbirokratizirane inšpektorje in tako preklemansko zagrizene aparatčike, da doživljajo orgazme, ko dva krat oglobijo
    človeka, ki širi kulturo, ki je sestavina osebnostne duhovne izoblikovanosti tudi tistega preprostega posameznika, ki si ne more kupiti drage knjige. Če bi šel živel Ivan Cankar bi ga javno osmešil. Pa to ni res …

    Primorska pesnica Tatjana Malec

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !