Človek človeku volk. Slovenec Slovencu sosed.

Podpisani – - – - – vlagam pritožbo zoper plačilni nalog, izdan na podlagi Zakona o prekrških, ki mi je bil izročen s strani Policijske postaje – - – - – dne – - – - – letos.

Sosedu BG- ju sem res rekel, da je idiot, vendar se to ni zgodilo na javnem kraju, na cesti, oz. trgu, kakor je navedeno v zapisniku, pač pa na zasebnem zemljišču, saj sem bil na balkonu svoje hiše, on pa nekaj metrov proč na svojem delu dvorišča. Bil sem sam v hiši, na dvorišču pa je bila poleg BG samo njegova žena, šele kasneje sta prišli ven še njegova mama in hči.

Razumem užaljenost BG zaradi izrečenih besed, vendar ni imel nobenega razloga, da je poklical policijo, saj nisem bil nasilen in mu tudi nisem grozil z nasiljem. Bil sem le nekoliko glasen , ker so mi popustili živci. BG ima namreč vhod v svoj del hiše le nekaj korakov proč od naše hiše, na svoja vrata pa že več let obeša dve lutki z vgrajenimi senzorji, ki se ob vsakem odpiranju vrat, pa tudi če gre on ali kdo od njegovih po stopnicah mimo hišnega vogala, oglašata z glasnimi zvočnimi signali: ena s predirljivim žvižganjem, druga pa s hreščečo imitacijo človeškega glasu, mehanično ponavljajoč besede »I love You «, ki jim sledi posnetek zlovešče vreščečega smeha. Kljub temu, da morava jaz in moja žena, ki je že od mladosti popolnoma slepa in zato še posebno občutljiva na moteče zvoke, to zvočno nasilje s strani sosedov prenašati že zelo dolgo časa, sem BG-jevo ženo šele pred dvema mesecema lepo prosil, naj nam prizanesejo z njim vsaj v zgodnjih jutranjih urah, da bomo lahko v miru spali. Prošnja je naletela na gluha ušesa, saj je BG še naprej redno obešal svoje vreščeče lutke na vrata že ob petih zjutraj, ko se je odpravljal v službo, izključil pa jih je šele zvečer.

Na dan dogodka sem vprašal BG, če imajo zvočne naprave na njegovih vratih še kakšno drugo vlogo kot to, da z njimi zanalašč vznemirja in izziva nas najbližje sosede. Odgovoril mi je, da na ta način (namreč z lutko, ki govori »I love You«) izpoveduje ljubezen svoji ženi. (BG-jeva žena, ki je stala zraven, je tej razlagi pritrdila! —). Rekel sem mu, da je to idiotsko, da to počnejo idioti in da je idiot. Ker normalni moški šepetajo svojim ženam ljubezenske besede ponoči na uho in jih ne vreščijo sredi belega dne zunaj na dvorišču po zvočnikih in posnete na trakovih, da jih poslušajo sosedje in mimoidoči.

Seveda pa mi je popolnoma jasno, da je vreščanje pajacev na BG-jevih vratih namenjeni moji in ne njegovi ženi. Z njimi je začel nagajati takrat, ko smo s sodno odločbo postali lastniki dela dvorišča, ki so si ga prej lastili G-ji. Moja žena si je na tem delu dvorišča uredila vrtiček, zasadila trto, postavila klopco in senčnik in s tem se G-ji, še zlasti BG, nikakor ne morejo sprijazniti. Ne samo da BG z govorečimi, vpijočimi, žvižgajočimi in smejočimi se pajaci na svojih vratih zganja zvočno nasilje nad slepo žensko, svojo sosedo – za povrh jo še maltretira in ji grozi s policijo, če ob devetih zvečer odpre vrata in spusti psa na svoj vrt ali pokliče nazaj v hišo. In da naj poskrbi za to, da njena mačka ne bo hodila po njegovi strehi in da listi z drevesa na njeni strani dvorišča ne bodo padali na njegovo stran!

Reči takemu človeku idiot je zelo mila beseda, to je podlost in ne več idiotizem!

Izrečene globe ne nameravam plačati ne v polnem (104,32 EUR) in tudi ne v polovičnem znesku (52,16 EUR). V primeru, da moja pritožba ne bo pozitivno rešena, boste morali globo prisilno izterjati.

S spoštovanjem,

- – - – - (podpis in datum)

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !